Cirkelstad Zuid-Holland: Biobased isoleren. Hoe dan?

Biobased isoleren kun je vandaag nog toepassen. Voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bovendien zorgt het voor CO2- en stikstofreductie, een gezond en aangenaam binnenklimaat en vermindering van hittestress. En zijn er verschillende materialen – als olifantsgras, houtvezels, hennep en vlas – en toepassingsmogelijkheden beschikbaar. Maar hoe maak je als woningcorporatie, aannemer of architect keuzes hierin? In deze Cirkelstad Zuid-Holland sessie op dinsdagmiddag 14 mei nemen we je hier graag praktisch in mee!

Wat staat er op het programma?
Holland Houtland en Warmteplan geven een deep dive in biobased isoleren:

  • Sandra Nap van Holland Houtland vertelt over het waarom, hoe en wat. Wat is het belang van biobased isoleren en wat houdt het in? Hoe speelt de markt in op biobased ontwikkelingen, welke materialen zijn breed beschikbaar en welke subsidiemogelijkheden zijn er?
  • Edwin Gerritsen van Warmteplan neemt je mee in zijn biobased ervaringen van meer dan 30 jaar praktijk. Welk biobased materiaal past bij welke opgave of woontypologie? Welke mogelijkheden zijn er bijvoorbeeld voor dak-, spouwmuur- of vloerisolatie? En hoe zit het met faseverschuiving, luchtdichting en isolatiewaarden? Kortom, de praktische do’s & don’ts!

En gaan we zelf aan de slag vanuit opdrachtgevers- en opdrachtnemersperspectief.

We zijn deze sessie te gast in Leiden bij het Circulaire Paviljoen: een tijdelijk, demontabel en aanpasbaar paviljoen dat is opgebouwd uit herwonnen materialen.

Aanmelden
De sessie is op dinsdag 14 mei. Tijden: 14.45 uur inloop, 15.00 uur start programma, 17.00 uur einde programma. Wil je je erbij zijn? Geef je uiterlijk 8 mei op via dit aanmeldformulier. Bij aanmelding ontvang je de outlook-uitnodiging met nadere informatie over de locatie.

Waarom dit onderwerp?
Cirkelstad Zuid-Holland zoomt dit kwartaal in op ‘bouwen binnen planetaire grenzen’. Dé basis van ons Cirkelstad collegeprogramma 2024-2026. Want hoe kunnen we de huidige vraag naar nieuwe woningen en bedrijfspanden én verduurzaming van het bestaande realiseren, maar wel binnen de grenzen van de planeet? De strategieën die hier ten grondslag aan liggen zijn o.a. biobased bouwen en circulaire energierenovaties. Daarnaast besteedt Cirkelstad Zuid-Holland geregeld aandacht aan Het Nieuwe Normaal: een nieuwe, gedragen standaard met haalbare én ambitieuze prestaties op circulair bouwen. In diverse indicatoren is biobased bouwen opgenomen.

< Cirkelstad Community Sloop van start op 25 april | Cirkelstad Community Regio Utrecht >