Cirkelstad Zuid-Holland: Hoe aan de slag met losmaakbaarheid?

Cirkelstad Zuid-Holland is dit jaar gestart met Het Nieuwe Normaal (HNN), een eenduidige taal met haalbare én ambitieuze circulaire prestaties voor de bouwsector. In deze sessie – op donderdagochtend 28 maart – gaan we verdiepen op één van de indicatoren van HNN, namelijk losmaakbaarheid. Want losmaakbaarheid is een randvoorwaarde om circulair bouwen mogelijk te maken: een onlosmaakbaar object kan immers niet geoogst worden en dus niet (hoogwaardig) worden hergebruikt. Maar hoe vraag je uit, ontwerp of realiseer je een gebouw waarin uiteenlopende objecten demontabel zijn?

We zijn deze sessie te gast bij parkboerderij Kiboe-Hoeve in Zwijndrecht.

Wat staat er op het programma?

  • In deze sessie neemt Robin Aalbers van Alba Concepts je mee in losmaakbaarheid: wat is het, waarom is het van belang, hoe stuur je op een hoge score en hoe maak je dit ook meetbaar? Hoe zorg je er voor dat de informatie beschikbaar blijft voor gebruikers en onderhoudspartijen? En hoe kun je hiermee de financiële restwaarde berekenen? Ook leer je aan de hand van voorbeelden hoe je hier praktisch invulling aan kunt geven, denk aan type verbindingen, toegankelijkheid, randopsluitingen en doorkruisingen van diverse gebouwlagen- en objecten. Daarnaast ga je zelf aan de slag met losmaakbaarheid middels een simpele oefening.
  • Tijdens de sessie organiseren we een rondleiding bij de onlangs vernieuwde én duurzame parkboerderij Kiboe-Hoeve in Zwijndrecht. Er zijn materialen uit het naastgelegen, gesloopte zwembad hergebruikt. Zo heeft de houten sportvloer een tweede leven als wandbekleding. Daarnaast bestaat de basis van het hoofdgebouw uit een houten constructie, zijn de gevels biobased en zijn er groene daken toegepast. Mark Boschman, architect-partner bij RoosRos architecten, laat je dit met eigen ogen zien!

Aanmelden
De sessie is op donderdag 28 maart. Tijden: 9.45 uur inloop, 10.00 uur start programma, 12 uur einde programma. De sessie is bij parkboerderij Kiboe-Hoeve in Zwijndrecht. Wil je je erbij zijn? Geef je uiterlijk 21 maart op via dit aanmeldformulier. Bij aanmelding ontvang je de outlook-uitnodiging met informatie over de locatie.

< Maak kennis met Ongekend Circulair | Netwerkevent Terugblik Week vd Circulaire Economie >