Netwerkevent Terugblik Week vd Circulaire Economie

Businessborrel Circulair Ondernemen

Circulair ondernemen is ondernemen waarbij geen afval bestaat en je grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Met circulair ondernemen kun je ook je kosten verlagen en innovatie aanjagen.

Op 11 tot en met 15 maart tijdens de Week van de Circulaire Economie kun je in heel Nederland bij circulaire organisaties, bedrijven en hubs door het hele land kennis en inspiratie opdoen over circulair ondernemen. Er zijn kennissessies, talkshows, kookworkshops, fietstochten om een kijkje in de keuken te nemen bij koplopers en nog veel meer.

Ook in Haarlem groeit het aantal circulaire ondernemers en initiatieven. Veel maakbedrijven bundelen hun krachten en vormen een community op de inspirerende plek Maak Haarlem. Door te leren van elkaars ervaringen, best practices, innovaties (kruisbestuiving) en door samen te werken kan de maakindustrie sneller innoveren en circulair worden.

Op vrijdag 15 maart blikt SO Business in samenwerking met Maak Haarlem terug op de Week van de Circulaire Economie. Aan het woord komen Christina van Lammeren, beleidsadviseur circulaire economie van de gemeente Haarlem en een aantal Haarlemse ondernemers.

Programma
16.30 uur Inloop
17.00 uur Welkom door SO Business
17.05 uur Terugblik op de Week van de Circulaire Economie. Wat gebeurde er in het land en in Haarlem? Door Christina van Lammeren, beleidsadviseur circulaire economie van de gemeente Haarlem
17.20 uur Interview met Astrid Oversier en Hans Lormans, twee Haarlemse ondernemers met prachtige bedrijven
18.00 uur Borrel
19.15 uur Einde

Astrid Oversier van Mr Beetle
In 2017 startte Astrid met Mr Beetle, een verhuurplatform waar ouders babyspullen kunnen huren. “In Nederland gebruiken wij ruim 6 keer meer resources dan dat natuur ons weer kan teruggeven. Het produceren en verschepen van spullen hebben een enorme impact op het milieu. En als je dan bedenkt dat alle producten rondom baby’s en kinderen ontzettend tijdelijk zijn, dan is het de hoogste tijd om naar een model te gaan waarin we deze producten niet meer bezitten maar gebruiken zolang als we ze nodig hebben.” Astrid is fervent aanhanger van de circulaire economie en was betrokken bij C-Beta, een circulair gerenoveerde oude hoeve uit 1855 die in 2018 werd ‘omgetoverd’ naar een locatie voor werkplekken voor circulaire ondernemers in de Haarlemmermeer.

Hans Lormans van Hamlet Design
Hans is oprichter van Hamlet Design+Build Technology. Hamlet staat voor het nieuwe denken en doen in de woningbouw. Door het integreren van innovatieve technologie met een slim bouwsysteem en CLT hout als belangrijkste bouwmateriaal, leveren ze een bijdrage aan het duurzaam, schoon en snel realiseren van gezonde en betaalbare woningen.

Locatie: Sociëteit Vereeniging, Zijlweg1, Haarlem.
Op 15 maart van 16:45-19:15 uur
Meld je hier aan!

< Cirkelstad Zuid-Holland: Hoe aan de slag met losmaakbaarheid? | Cirkelstad Zuid-Holland: Hoe aan de slag met materiaalgebruik? >