Community of Practice – Alkmaar + Haarlem Kennemerland: Architecten & Slopers

Wel eens je huis verbouwd? Je hebt je vast verbaasd over de hoeveelheid afval en sloopwerk. Hoe maak je zo’n verbouwing circulair? Wat kunnen architecten en slopers van elkaar leren en hoe draagt die kennis bij aan het versnellen van de circulaire transitie? Meld je aan voor deze gecombineerde Community of Practice en kom erachter!

Architecten en sloopbedrijven zijn allebei onderdeel van de bouwketen, al is het in een ander stadium. Met een grote woningbouwopgave en een nog grotere uitdaging om bestaande bouw te verduurzamen en te renoveren, ligt de markt open voor circulaire toepassingen.

Programma:

10:00 Opening

10:10 Circulair Ontwerpen met Charlotte Heesbeen CB’23 en ITMOOS

Charlotte Heesbeen neemt ons mee in de theorie van Circulair Ontwerpen en laten zien waarom dit zo van belang is. Als werkgroeptrekker in het actieteam Circulair Ontwerpen van Platform CB’23 kan zij goed toelichten wat deze andere manier van ontwerpen precies inhoudt. Verder is zij werkzaam bij ITMOOS, een startup gespecialiseerd in industrieel geproduceerde modules, opgebouwd uit gerecycled beton en hout (CLT) en met een grote diversiteit aan plattegronden.

Heesbeen: “Aan de tekentafel van een circulair bouwproject heeft de urban miner evenveel te zeggen als de ontwerper en bouwer.”

10:35 Circulaire architectuur van Fulco Treffers van 12N Urban Matters

Fulco Treffers is architect en stedenbouwkundige met specialisaties in circulair bouwen en inclusie. Hij ontwerpt circulaire gebouwen én cocreatie-processen. Tijdens deze CoP vertelt hij over de circulaire keuzes in de woning die hij ontwierp voor zichzelf, en hoe zijn ervaring in de vormgeving van ontwerp- en bouwprocessen hierin heeft geholpen.

Treffers: “Keuzes op circulair ontwerpen zijn noodzakelijk, vanzelfsprekend en veelzijdig. Pak die kansen, het zijn er genoeg!”

11:00 Pauze

11:10 Feedback van partners CA de Groot, RGS en GP Groot

11.30 Vragen & stellingen

Wanneer: dinsdag 1 maart

Tijd: 10:00 – 11:45

Locatie: online

< Collegetour 1: Samen versnellen, ‘Het Nieuwe Normaal’ | CoP Cirkelstad Amersfoort – Samen Versnellen – het Nieuwe Normaal >