CoP Foodvalley | Circulaire (ver)bouw

Najaars lunchbijeenkomst
In samenwerking met St. Vastgoedmonitor, Regio Foodvalley Circulaire Bouw en Cirkelstad

Datum: 11 december 2023
Tijd: 11:30 uur – 14:00 uur
Locatie: Restaurant De Hof, Arnhemseweg 3 in Renswoude

Komende jaren staan we voor mooie en grote uitdagingen. Eén van de uitdaging daarbij is het halen van de woningbouw aantallen. De discussies en regelgeving rondom stikstof en netcongestie maken dit extra uitdagend. Maar ook de omgevingswet en duurzaamheid kent zijn actuele thema’s met betrekking tot o.a. de energietransitie, materialentransitie en klimaatadaptiviteit.

Ja ik meld me graag aan voor de lunch

In samenwerking met de Stichting Vatgoedmonitor Foodvalley en Regio Foodvalley Circulaire Bouw gaan we het met elkaar hebben over Circulair (ver)bouwen. Bovenstaande thema’s sluiten hier goed op aan. Want hoe kunnen stabiele bouwstromen een bijdrage leveren aan het realiseren van de opgave van de Woondeal? En wat betekent dit voor de rol van de corporatie, gemeente en markt in het planproces?
Kortom: circulariteit, industrialisatie, bouwstromen in de praktijk:

  • Volgens welke standaard kunnen we gaan bouwen?
  • Hoe gaan we sneller bouwen?
  • Hoe gaan we het samen realiseren?
  • Hoe houden we het ook betaalbaar? 

Inspiratie
Hiervoor doen we inspiratie op vanuit de Metropoolregio Eindhoven waar woningcorporaties en gemeenten werken aan een gemeenschappelijke bouwstroom van 2500 woningen.

In Rotterdam, Haaglanden, Twente en Limburg zijn inmiddels ook bouwstroom trajecten gestart die worden begeleid door Jasper Ponte en zijn team.

Programma

11:30 uur – Ontvangst

12:00 uur – Welkom door het bestuur

12:05 uur – Presentatie Circulariteit in de praktijk op basis van het Raamwerk Het Nieuwe Normaal (HNN) en wat is voor u de winst? – door Wytze Kuijper (Kernteamlid Cirkelstad & Programmamaker Regio Foodvalley Circulaire (ver)bouw

12:25 uur – Vragenronde

12:40 uur – Presentatie Bouwstromen in de Metropoolregio Eindhoven, Rotterdam, Haaglanden, Limburg en Twente – door Jasper Ponte (projectleider en aanbestedingsspecialist Bouwstromen Brink)

13:15 uur – Vragenronde

13:25 uur – Afsluiting door het bestuur

13:30 – 14:00 uur – Gelegenheid tot netwerken 

Ja ik meld me graag aan voor de lunch

Voor wie? 
Innovators en participanten van de Stichting Vastgoedmonitor regio FoodValley, Partners van Cirkelstad en Partners van Living Lab Regio Foodvalley | Circulair (ver)bouwen en voor iedereen die ook het verschil wil maken. Bouwen binnen de planetaire grenzen – voor iedereen.

 We kijken uit naar jullie komst.

Groet namens Wytze Kuijper 

< CoP Cirkelstad Alkmaar | Kennissessie: “Circularity in Construction” >