Demolition Day

Leden van branchevereniging VERAS stellen op zaterdag 17 september 2022 – Demolition Day – hun sloop- en asbestverwijderingslocaties open om Nederland kennis te laten maken met het slopersvak. Het is de 3e editie van dit evenement.

Hoe ziet slopen anno 2022 eruit? Wat gebeurt er met alle materialen die vrijkomen tijdens de sloop? Wat is circulair slopen en welke rol heeft de sloopaannemer in de circulaire bouweconomie? Hoe gaan sloopaannemers om met gevaarlijke stoffen als asbest en chroom-6? Hoe is het om te werken in de sloop- en asbestverwijderingsbranche en welke opleidings- en carrièremogelijkheden zijn er? Op 17 september 2022 – Demolition Day – is iedereen welkom op de slooplocatie om antwoord te krijgen op deze en vele andere vragen.

Waarom VERAS Demolition Day organiseert

VERAS is dé branchevereniging voor sloopaannemers en asbestverwijderingsbedrijven. Met ongeveer 100 leden en 20 donateurs vertegenwoordigt VERAS een belangrijk deel van de sloop- en asbestverwijderingsbranche. Op Demolition Day willen de leden van VERAS Nederland laten zien in wat voor geweldige branche zij dagelijks hun werk doen en hoe trots ze zijn op hun mooie vak. Ze laten de verschillende functies in het slopersvak en in de asbestverwijdering zien én vertellen over de opleidings- en carrièremogelijkheden, zoals ook de MBO opleiding Slopen. Tevens willen de leden van VERAS hun bijzondere rol laten zien als grondstoffenleverancier voor de circulaire bouweconomie en wat er gebeurt met alle materialen die vrijkomen tijdens sloopwerkzaamheden.

Welke slooplocaties doen mee?

Op de website www.demolitionday.nl staan de leden van VERAS die op 17 september 2022 hun projectlocatie(s) of hun eigen bedrijfslocatie openstellen voor publiek en waar deze locaties zich bevinden. De leden van VERAS geven ook alvast een voorproefje van wat men op Demolition Day op hun sloop- of bedrijfslocatie kan verwachten.

Demolition Day is leuk en interessant voor iedereen!

Of het slopersvak al bekend is of niet: Demolition Day is een dag voor iedereen, voor jong en oud. Leden van VERAS laten de bezoekers zien en ervaren dat slopen een prachtig en dynamisch vak is. Meer informatie is terug te vinden op www.demolitionday.nl. Daar is ook een impressie te vinden van Demolition Day 2018 en 2020.

Vriendschap met Cirkelstad

Wat ook zeker leuk is om te vermelden is dat VERAS en Cirkelstad hebben besloten Vriend van elkaar te worden. Dit om het wederzijdse circulaire gedachtengoed te onderstrepen. Op één van de locaties in Utrecht op 17 september zullen Rutger Büch namens Cirkelstad en Edwin Zoontjes namens VERAS de Vriendschapsovereenkomst ondertekenen. Dat is een mooie basis voor een intensieve samenwerking!

< Tour langs circulaire, sociale woningbouwprojecten | Taste the Future >