Van een ‘gewone’ sloop-nieuwbouw naar een circulaire best practice

Hoe kan je van een traditioneel sloop- nieuwbouwproject een circulaire best practice maken door samenwerking? Deze vraag staat centraal tijdens dit event op 9 februari waarbij de TBI-locatie ‘Mijlweg’ als casus dient.

Om echt circulair te bouwen zullen we volgens de uitkomsten van de materialen expeditie 2022 een aantal dingen echt anders moeten doen, ook in de samenwerking. In dit event zoomen we met de betrokken partijen in op het sloop- nieuwbouwproject aan de Mijlweg 75 in Dordrecht (een TBI-kantoor). We zoomen in op de gemiste kansen én op de vraag wat eigenlijk anders had gemoeten.

Van harte welkom!

We nodigen je uit om mee te denken hoe we van een traditioneel sloop- en nieuwbouwproject naar een circulaire best-practice kunnen gaan.

Wanneer?
9 februari, 10:00 uur – 12:00 uur.
Om 12.00 uur sluiten we af met een informele lunch.

Locatie
Struijk Grond- en Sloopwerken Nederland: Noord 77, Krimpen aan de Lek

Aanmelden kan via deze link.

Programma

Casus Mijlweg
Diverse betrokken partijen reflecteren op hun bijdrage aan het project dat op dit moment in de sloopfase zit. Wat hebben zij wel en niet gedaan om het circulair te doen. Vervolgens denken we met elkaar na over hoe we tot een algemenere aanpak kunnen komen als het gaat om circulair slopen en bouwen. Het panel bestaat uit:

Het panel wordt gefaciliteerd door Douwe van den Wall Bake (Innovatiemanager bij TBI).

Zelf aan de slag 
Na de beschouwingen van de panelleden is er ook ruimte om in kleine groepen door te praten over jouw uitdagingen in circulair bouwen. Er is ruimte om een eigen case te bespreken en gaan hierin opzoek naar praktische handvaten voor ieder sloop- en nieuwbouwproject. 

Om 12.00 uur sluiten we af met een informele lunch.

< Webinar: Milieustraat van de Toekomst | Inspiratie-audio-tour: Wat doe jij, wat kan ik doen? >