Online lezing #2 Paris Biobased (Engels)

Met Paris Biobased kijken we voor goede voorbeelden en inspirerend beleid op biobased bouwen over de grens naar Frankrijk. Met als insteek: wat kunnen we als NL hiervan leren?

In dit kader organiseren we in september 2 interactieve online lezingen. Deze lezingen zijn via Teams en in het Engels te volgen.

Frankrijk: voorloper biobased
Frankrijk loopt – Europees gezien – op dit moment vooruit op het gebied van ‘biobased bouwen’. Zo draagt dit land de laatste jaren een sterke visie uit: “50% biobased voor overheidsgebouwen”. Deze visie is vertaald naar concreet beleid. Dit is terug te zien in onder andere grootschalige icoonprokecten.

De sprekers

Florian Dupont: Van land tot pand in Frankrijk; regels, ketens, voorbeeldprojecten
Florian Dupont is medeoprichter van zefco, adviseurs voor duurzaamheid, low-carbon en biobased ontwikkelingen. Het bureau is betrokken bij een aantal prestigieuze gebiedsontwikkelingen en grootschalige bouwprojecten. Welke specifieke regelgeving zorgt op dit moment voor een boost voor biobased bouwen in Frankrijk? Welke waardeketens ontstaan er rond biobased producten? En hoe wordt biobased bouwen toegepast bij een concrete gebiedsontwikkeling in Nante?
www.zefco.fr

Aubin Balcerzak: Nieuwe bouwmaterialen vereisen nieuwe ontwerpprincipes
Aubin Balcerzak is medeoprichter van Highsix en helpt bedrijven uit de bouwbranche om de overstap te maken naar low-carbon en biobased bouwen. Hij deelt Franse inzichten en voorbeelden over hoe economische en ecologische doelstellingen bereikt kunnen worden met geïndustrialiseerde biobased oplossingen.
www.highsix.xyz

Heather Moss: Case study kalkhennep: van praktijk naar onderzoek, en terug naar praktijk
Heather Moss is architect en projectmanager bij Barrault Presacco. Het bureau heeft in Parijs 2 kleinschalige woningbouwprojecten met het biobased isolatiemateriaal kalkhennep gerealiseerd. Daarop volgde een uitgebreide studie naar de architectonische potenties van dit materiaal. Nu wagen ze de schaalsprong: een bouwblok voor het Olympisch Dorp 2024 is in aanbouw, een toren van maar liefst 50 meter hoog staat gepland. Alles over het opschalen van kalkhennep in een stedelijke context hoor je in deze lezing.
www.barraultpressacco.com

Datum: 26 september 2023
Tijd: 10.00-12.00 uur
Deelnemen kan via deze Teams-link.

Ga naar de website van City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen voor meer informatie.

< Op weg naar een toekomstbestendige bouwsector in Harderwijk en Hierden | Online lezing #1 Paris Biobased (Engels) >