Startcongres Lente-akkoord 2.0

Grootschalig circulaire woningbouw: hoe dan? Ga het gesprek aan tijdens het Startcongres 2.0 Circulair Industrieel Bouwen van het Lente-akkoord 2.0 op donderdag 10 maart 2022.

Met ruim 35 deskundige sprekers verdeeld over 10 kennissessies en een inspirerend plenair programma is het Startcongres van het Lente-akkoord 2.0 op donderdag 10 maart 2022 dé plek om mee te praten over actuele ontwikkeling en de toekomst van circulaire woningbouw! De nieuwe minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge komt het congres openen. In één middag ben je helemaal op de hoogte en ontmoet je dé koplopers in de verduurzamingsopgave. Deelname aan dit evenement is gratis.

Op naar 2030

Nederland gaat voor een volledig circulaire economie in 2050. De eerste mijlpaal – 50% circulair in 2030 – nadert met rasse schreden. Met het Lente-akkoord 2.0 gaan brancheverenigingen Aedes, Bouwend Nederland, IVBN, NEPROM en WoningbouwersNL samen met BZK aan de slag om dit mogelijk te maken. Tijdens het Startcongres op 10 maart gaan we in gesprek met de bouwsector en overheden om kansen en uitdagingen te delen. Hoe maken we circulair bouwen haalbaar, opschaalbaar en betaalbaar? Daarnaast formuleren we de eerste acties om vaart in de opgave te houden en impact te realiseren.

De circulaire woningbouwopgave ontleed

In de middag van 10 maart wordt de circulaire woningbouwopgave ontleed in 10 inhoudelijke sessies met topsprekers. U kunt onder andere aansluiten bij Onno Dwars, directeur Ballast Nedam tijdens een sessie over biobased bouwen, meepraten over het belang van ontwerp voor goede seriematige woningbouw met Senior adviseur Circulair Bouwen Thijs Huijsmans van Heijmans Vastgoed, of uw mening geven over MPG tijdens een sessie met Geurt Donze, directeur W/E Adviseurs. Voorafgaand zal winnaar van de ABN duurzame 50 verkiezing Yvette Watson u tips geven om als persoon en bedrijf uw weg te vinden in de circulaire economie.

Programma

13.00 uur      start programma met dagvoorzitter Wytze Kuijper, programmamaker bij Cirkelstad, transitie strateeg en business developer bij bureau ZOOOW!

13.10 uur      opening door de Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge

13.30 uur      presentatie van het Lente-akkoord 2.0 door Sander Woertman, programmaleider

13.50 uur      keynote presentatie door Yvette Watson, winnaar van de ABN duurzame 50, oprichter van PHI Factory en mede-oprichter van The 2B Collective.

14.20 uur      eerste ronde parallelsessies:                 

  • Level Playing Field voor Houtbouw
  • Positie van ontwerper in seriematig en industrieel bouwen
  • Duurzaamheidswinst door vroege samenwerking met toeleveranciers
  • Circulair Conceptueel Bouwen
  • Het Nieuwe Normaal: benchmark voor toekomstige wet- en regelgeving

15.20 uur      pauze

15.30 uur      tweede ronde parallelsessies:

  • De toekomst van MPG als instrument voor klimaatneutrale circulaire bouw
  • Biobased voor CO2-neutraal/negatief bouwen
  • De dubbele winst van tijdelijke circulaire woningbouw
  • Digitalisering: winst in tijd en business case
  • Brede toepassing voor Bouwstromen

16.40 uur      de to-do lijst: wat gaan we doen?

17.15 uur      afsluiting

Online

Het startcongres zal online plaatsvinden met volop ruimte voor interactie. Deelname aan het congres is gratis. De inhoud en alle sprekers per parallelsessie kunt u vinden in deze pdf.

Aanmelden

De branchepartners Aedes, Bouwend Nederland, IVBN, NEPROM en WoningbouwersNL hopen van harte dat u aanwezig bent en verheugen zich op alle gesprekken die gevoerd zullen worden.

< CoP Cirkelstad Amersfoort – Samen Versnellen – het Nieuwe Normaal | Presentatie jaarprogramma 2022 >