Webinar over sloophout

Jaarlijks komt er ongeveer een half miljoen ton afvalhout vrij uit bouw en sloop: dat is net zoveel hout als 50.000 gezinswoningen van CLT! Hoeveel van dit hout is daadwerkelijk geschikt om woningen van te bouwen?

Op 18 oktober, van 11:00 tot 12:00, legt ik tijdens een Webinar uit in welke hoeveelheden verschillende soorten sloophout (balken, planken, deuren, etc.) vrijkomen, wat er nu mee gebeurt en wat de potentie is om deze houtstromen terug te brengen in de bouw.

Meld je aan via deze link  

Door je aan te melden via de bovenstaande link krijgt u een agendaverzoek met vergaderlink toegestuurd. De resultaten die ik zal delen, zijn afkomstig uit een jaar lang onderzoek van Sloopcheck. Dit in opdracht van de provincie Zuid-Holland, in samenwerking met tientallen experts en mede mogelijk gemaakt door TNO. We zijn op het idee gebracht door het vermoeden dat “afval”-hout veel hoogwaardiger kan worden ingezet dan nu gebeurt. Tijdens de Webinar kan je hier zelf over oordelen.

Voor degenen die na de 18e (of nu al) overtuigd zijn dat bouw- en sloophout een hoogwaardigere plek in de keten moet krijgen, faciliteert de provincie Zuid-Holland een aantal mogelijkheden om mee te doen of denken. Allereerst gaan we op 27 oktober met verschillende partijen uit de houtketen de dialoog aan over circulaire ketensamenwerking. Hiervoor kan je je aanmelden door dit formulier in te vullen en “deelsessie 1” te selecteren.   Ik kijk ernaar uit om u te zien op 18 oktober! Schroom niet om deze uitnodiging door te sturen naar andere partijen die mogelijk geïnteresseerd zijn in de potentie van sloophout.  

Hermen van de Minkelis

Hermen van de Minkelis

Sloopcheck

06 37401547

< Voordelunchlezing Bouwen binnen CO2 budget | Duurzaam Gebouwd Congres >