Duurzaam Gebouwd Congres

In 2050 pas klimaatneutraal? No way, dat kan sneller! Het Duurzaam Gebouwd Congres 2022 steekt de handen uit de mouwen en zet koplopers op het podium die uitgaan van het credo #hetkanwel! 7 Nederlandse gemeenten behoren tot de 100 europese steden die zijn aangewezen door de europese unie om in 2030 klimaatneutraal te zijn, als onderdeel van de eu-missie ‘Climate-neutral and smart cities’.

Het Duurzaam Gebouwd Congres laat zien hoe de verschillende gemeenten aan de slag zijn met deze verduurzamingsopgave, onder andere op het vlak van het toekomstbestendig maken van sportaccommodaties, zorginstellingen en woningen. Je krijgt de ins en outs te horen over hoe de diversiteit aan opgaves worden ingevuld en gaat zelf aan de slag om de doelstellingen versneld dichterbij te brengen.

Gemeentes laten zien hoe ze aan de slag zijn met de opgave om klimaatneutraal te worden en belichten daarbij verschillende thema’s. Vanzelfsprekend laten ze zien hoe hun routekaart er de komende jaren uitziet, hoe ze voor draagvlak onder bewoners en bedrijven zorgen en op welke gebieden ze zich eerst richten.

We bekijken de opgave integraal en we dagen onze sprekers en partners uit om over hun inzet op aantal actualiteiten te vertellen. Zoals Circulair en Biobased Bouwen.  Want circulariteit en klimaatneutraliteit kunnen elkaar versterken en moeten als gezamenlijke opgave worden beetgepakt. Staren we ons blind op energieneutraliteit, dan hebben we over minder dan 10 jaar energieleverende gebieden met gebouwen die niet demontabel zijn en waarvan je de materialen niet terug de keten in kunt brengen.

Het programma

Tijdens het plenaire programma staan o.a. keynotes van Marrit van der Schaar (provincie Utrecht), Frank van de Poel (Duurzaamheidseconoom) en Reint Brondijk (Relatiemanager Friesland, Groningen en Drenthe) op het bomvolle programma. Dit allemaal onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Norbert Schotte. Traditiegetrouw zijn er ook, verdeeld over 4 parallelrondes, inspirerende sessies van o.a. HoutbouwCirkelstadCFP Green Buildings en Klimaatverbond. Hier zoeken we de interactie op en krijg je de mogelijkheid om mee te denken en te doen!  Als afsluiter gaan Sander WoertmanGertjan de Werk en Jan Willem van de Groep met elkaar in gesprek over: Hoe maken we zo snel mogelijk de complete gebouwde omgeving klimaatneutraal, en wat ontbreekt nog? Dit belooft een spetterend slotdebat te worden.  Kortom een dag die je niet wilt missen! Bekijk het hele programma of schrijf je snel in. Let op! Partners en leden hebben gratis toegang en er is beperkt plek. Dus zorg dat je er snel bij bent!

Meer informatie en aanmelden

< Webinar over sloophout | Bezoek het Living LAB 040 tijdens de DDW’22 >