Circulair bouwen met duurzaam bamboe

 • Interieur
 • Woningbouw
 • Producent/Leverancier

Bamboo Import Europe

Circulaire bouw, ook wel bekend als circulair bouwen of circulaire architectuur, is een benadering van ontwerpen en bouwen die gericht is op het minimaliseren van afval, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het creëren van duurzame en herbruikbare gebouwen. Het concept van circulaire bouw is gebaseerd op de principes van de circulaire economie, waarbij de levenscyclus van materialen en producten wordt geoptimaliseerd en verlengd.

Het doel van circulaire bouw is om de negatieve impact van de bouwsector op het milieu te verminderen en om te verschuiven naar een meer duurzame en verantwoorde benadering van ontwerpen en bouwen. Hierdoor kunnen waardevolle materialen worden behouden en kan afval worden verminderd, wat op zijn beurt bijdraagt aan een meer duurzame en veerkrachtige omgeving.

Bouwen met bamboe

Natuurlijke materialen zoals bamboe worden steeds vaker gebruikt in de bouwsector, met name in circulaire bouwprojecten, vanwege hun duurzaamheid, hernieuwbaarheid en veelzijdigheid. Hier zijn enkele toepassingen van bamboe in de bouwsector, waaronder gevelbekleding, vloeren, OSB-platen en meubelproductie:

 • Gevelbekleding
  Bamboe wordt vaak gebruikt als gevelbekleding vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en duurzaamheid. Het kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en is bestand tegen weersinvloeden. Bamboegevelbekleding kan een natuurlijke en warme uitstraling aan gebouwen geven, en het is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele gevelmaterialen.
 • Vloeren
  Bamboe wordt veel gebruikt voor vloerbedekking vanwege zijn hardheid en duurzaamheid. Bamboe vloeren zijn beschikbaar in verschillende stijlen en afwerkingen en kunnen een aantrekkelijke toevoeging zijn aan zowel residentiële als commerciële ruimtes. Omdat bamboe snel groeit en zichzelf snel vernieuwt, wordt het beschouwd als een hernieuwbare optie voor vloerbedekking.
 • OSB-platen
  Bamboe kan worden verwerkt tot Oriented Strand Board (OSB) platen, die gebruikt kunnen worden voor verschillende bouwtoepassingen, waaronder wandbekleding, dakbedekking en vloersystemen. Bamboe OSB-platen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele houten OSB-platen, omdat bamboe veel sneller groeit dan veel houtsoorten die voor OSB worden gebruikt.
 • MDF-platen voor meubels
  Bamboe kan ook worden verwerkt tot Medium-Density Fiberboard (MDF), een materiaal dat vaak wordt gebruikt voor meubels en interieurtoepassingen. Bamboe-MDF is lichtgewicht en sterk, waardoor het ideaal is voor meubelproductie. Bovendien is het een duurzame keuze vanwege de hernieuwbaarheid van bamboe.

Bamboo Import Europe: toonaangevende specialist in het bouwen met bamboe

Bamboo Import Europe is een vooraanstaande speler op het gebied van het importeren van bamboe en wordt erkend als dé specialist als het gaat om het gebruik van bamboe in de bouwsector. Het bedrijf heeft zich gevestigd als een betrouwbare bron voor bamboeproducten van hoge kwaliteit en biedt een breed scala aan oplossingen voor zowel professionele bouwers als doe-het-zelvers.

Meer info?
Laat je verrassen door de veelzijdige collectie op www.bambooimport.com of bel +31 (0)251 313 177. De vakkundige bamboe specialisten helpen je graag bij de realisatie van jouw bouwproject en/of productkeuze.

 

Bamboo Import Europe

Partner in Zaanstad

Actuele contactgegevens van deze partner vind je in de cirkelstad academie