‘Hergebruik is soms wat bewerkelijker, maar het kan niet anders meer’

Foto: Christiaan Krouwels

Circulaire projecten opzetten gaf Bert Krikke veel voldoening, maar hij zocht een manier om circulair bouwen op een structurele manier te kunnen versnellen. Dat doet hij nu als directeur van Cirkelstad.

Als ondernemer was u vooral betrokken bij de ontwikkeling van vastgoed en gebieden. Directeur van Cirkelstad vergt een hele andere rol.
“Wanneer je een mooi project doet, krijg je applaus en gaat iedereen weer over tot de orde van de dag, merkte ik vaak. Om echt impact te kunnen maken, bedacht ik dat ik op nationaal niveau iets zou moeten doen met duurzaamheid en circulariteit. Voor mij is Cirkelstad het enige niet-commerciële platform dat zich bezighoudt met de circulaire bouweconomie in Nederland. Als het ergens moet lukken met zo’n brede achterban van driehonderd partners en vrienden, dan is het hier.”

Laat Cirkelstad zich wel combineren met uw eigen onderneming?
“Deze baan betekent dat mijn bedrijf op een laag pitje gaat. Dat kan bijna niet anders. Ik heb ook nog een rol in de corporatiesector die ik heel belangrijk vind. Ik ben commissaris bij drie corporaties en zit in het bestuur van de vereniging van toezichthouders van woningcorporaties. Dat werk zie ik echt als een beroep. Ook in die hoedanigheid kijk ik naar vastgoed en duurzaamheid en hoe ik corporaties kan helpen verduurzamen in een sector die het lastig heeft.”

Lees hier het volledige artikel.

< Een biobased baken in het Havenkwartier | Werken met Het Nieuwe Normaal: ‘Ga gewoon beginnen’ >