Innovatieboulevard

Innovatie aanjagen in de bouw- en vastgoedsector is een belangrijke pijler van Cirkelstad op Building Holland. Het tastbaar maken van samenwerkingen en het zichtbaar maken van vernieuwing verdient daarom speciale aandacht. Gedurende de 2020-editie van Building Holland krijgen de nieuwste innovaties uit de vastgoed- installatie- en bouwwereld die werken aan circulariteit een fysieke plek op één van de 30 zuilen op de Cirkelstad Innovation Boulevards. Op de Cirkelstad Innovation Boulevard maken bezoekers kennis met opzienbare innovaties van koplopers in de markt. Toekomstbestendigheid komt hiermee binnen handbereik.

Aanmelden editie 2020

Heb je vragen, neem dan contact op met Wytze Kuijper.
, 06 2296 8568

Deze 10 deelnemers gingen je voor in 2019

EKOTEX, Everuse, iWell, Studio Wae, Het Bouwbedrijf, Insert, New Horizon, Repurpose, Madaster en Triboo.  

EKOTEX – Everuse

Modulair Isolatie Paneel

EKOTEX en EverUse werken samen aan 100% circulaire bouwoplossingen die gezond, verantwoord en herbruikbaar zijn. EKOTEX levert de wandbekleding en Graphenstone verf en EverUse het modulaire Isolatie Paneel. Het paneel is een slim razendsnel montagesysteem voor het isoleren en renoveren van binnenwanden en daken. Het bestaat volledig uit Cradle to Cradle materialen en heeft een negatieve CO2-footprint. Het isolatiepaneel wordt zonder afval geproduceerd en bevat geen giftige en schadelijke stoffen. Het innovatieve isolatiesysteem heeft buitengewoon goede thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen. Daarnaast zorgt dit product voor contactloze isolatie.

EverUse

Modulaire Isolatie Paneel

Met het EverUse Modulair Isolatie Paneel worden voorzetwanden gemaakt en kunnen daken worden geïsoleerd. Een product voor zowel thermisch en akoestisch isoleren. Met het slimme systeem bouw je 50% sneller dan traditioneel. Het innovatieve ophangsysteem zorgt voor ontkoppeling waardoor de akoestische performance ongeëvenaard is. Doordat er geen directe verbinding is tussen de platen in combinatie met de wollige structuur van de EverUse cellulose vezels wordt het geluid volledig geabsorbeerd.

EverUse produceert in Nederland circulaire producten die worden geupcycled uit cellulose afval. Het product is volledig herbruikbaar en aan het eind van de gebruiksduur kan het weer worden ingeleverd en wordt de grondstofwaarde betaald aan de klant. In 13 minuten verandert de EverUse grondstof weer in een winstgevend paneel en is hiermee 100% circulair. Het product heeft een negatieve CO2 footprint. Door de opslag van cellulose in het gebouw wordt CO2 opgeslagen waardoor de CO2 footprint van het gebouw daalt en gezien kan gaan worden als een waardevolle grondstoffen bank. Het is een Cradle to Cradle product wat geen giftige stoffen of gevaarlijke vezels bevat waardoor het veilig en verantwoord is voor de mensen die de producten verwerken en de mensen die van het comfort genieten.

Triboo

#GREENGRIDZ WASTE PANELS

Met #GREENGRIDZ waste panels maak je bureau bladen, kasten, keukens, bedden, pantries en nog veel meer. Dit nieuwe innovatieve basismateriaal wordt gemaakt in Nederland van afval reststromen. Het paneel kan samengesteld worden uit verschillende soorten afval = grondstoffen. De bron zijn cellulose vezels uit onder andere oude kleding, stro, karton, hennep, afval hout.

Het paneel is circulair en 100% herbruikbaar. Als de grondstof weer wordt ingeleverd ontvangt de klant de grondstofwaarde van het materiaal en wordt de plaat verpulpt om vervolgens weer tot nieuwe plaat geperst te worden. Zo kunnen 50 bureaubladen getransformeerd worden in een keuken en andersom.

#GREENGRIDZ past in een gezonde en verantwoorde omgeving. Het draagt het FSC®-keurmerk en is CARB2-gecertificeerd. Er zijn veel minder grondstoffen voor nodig en de CO2 uitstoot bij de productie is 60% lager dan bij traditionele plaatmaterialen. Het is volledig biologisch afbreekbaar en licht wat tijdens transporteren zorgt voor minder brandstofverbruik = CO2.

www.triboo.nl/blog/triboo-lanceert-innovatieve-greengridz-waste-panels-op-material-district-rotterdam

Het Bouwbedrijf

Praktijk opleiding zij-instromers in de bouw en vastgoed

Iedereen verdiend een kans en heeft zijn eigen talenten. Het laten samenvloeien van sociale impact & hergebruik spreekt velen dan ook gelijk tot de verbeelding. Het Bouwbedrijf geeft mensen dat vertrouwen en moedigt ze aan om hun talenten te ontdekken en helpen te ontwikkelen.

Het Bouwbedrijf renoveert mutatiewoningen van woningbouwcorporaties en kan zo een veilige leer-en werkomgeving creëren waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen worden (om)geschoold en hiermee re-integreren in de arbeidsmarkt. Het specifiek gebruiken van de mutatiewoningen vergroot de mogelijkheden voor deze re-integratie omdat de panden tijdelijk leeg zijn. Dit oeroude concept van leermeester, gezel en leerling maakt de begeleiding overzichtelijk en betekenisvol.

Het samenbrengen van het te kort aan mensen in de bouw en re-integratie geeft renoveren van mutatiewoningen met Het Bouwbedrijf een nieuw menselijk gezicht wat past bij iedere organisatie die maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus neemt en een plek wil geven. We komen graag met u in gesprek

Insert

Stichting Insert is een innovatief, circulair platform zonder winstoogmerk, met een samenwerking tussen sloop,- civiele en groenbedrijven. Binnen Insertfaciliteren wij onder andere een marktplaats voor herbruikbare (bouw)materialen, bomen, struiken, heesters en materialen uit de buitenruimte. Daarnaast faciliteert Stichting Insert ook digitale materialen- en/of stoffeninventarisaties en heeft daar de afgelopen jaren een digitaal systeem voor ontwikkeld, waarbij het nu ook mogelijk is bestaande gebouwen en vastgoed voor alle zichtbare en herbruikbare (bouw)materialen en grondstoffen te inventariseren en geschikt te maken voor plaatsing in Madaster resulterend in een materialenpaspoort.

Ook specifieke zoekopdrachten in het netwerk van Insert en advies op maat met betrekking tot circulair hergebruik kunnen door Insert worden uitgevoerd.

iWell

Hoe jij vandaag al kan bouwen aan de energievoorziening van morgen? Met Cube, de slimme batterij van iwell. Cube slaat schone stroom, van de zon en de wind, op en levert terug wanneer nodig. Zo gebruik je ook zonnestroom wanneer de zon even niet schijnt.

Maar Cube kan meer. De batterij levert razendsnel stroom op momenten dat de vraag even heel groot is. Deze piekmomenten zorgen voor een zware belasting van het energienetwerk. Verlaag je de piekbelasting, dan kun je een lagere netaansluiting krijgen, wat veel geld kan besparen. Energiegebruik wordt zo niet alleen goedkoper, maar vooral ook duurzaam, schoner en onafhankelijk van anonieme energieleveranciers.

Wel verduurzamen, maar niet investeren? Cube is nu ook beschikbaar via iwell lease.

New Horizon Urban Mining

New Horizon Urban Mining lanceerde op de Provada samen met De Rutte Groep ‘Freement’. Freement is circulair cement dat wordt verkregen door een baanbrekende, innovatieve betonverwerkingsmethode met de ‘smart liberator’.

Beton is het meest toegepaste materiaal in de bouw én tegelijkertijd een van de meest verontreinigde bouwmaterialen. Wereldwijd komt er meer dan 5 miljard ton CO2 vrij bij het maken van beton. Omgerekend produceren we maar liefst 1 kuub beton per persoon per jaar. Wereldwijde inzet van circulair ‘Freement’ zorgt voor 9% minder CO2 emissie.

Anders dan traditionele grove betonbrekers wrijft en draait de smart liberator cementsteen subtiel van betonpuin af en ‘bevrijdt’ het als ‘t ware tot herbruikbaar cement. Voor de vastgoedwereld is het de komende jaren onontkoombaar om te gaan werken volgens een circulair economisch model. “Deze nieuwe, circulaire manier van beton verwerken kan snel groter worden als gebouweigenaren ervan overtuigd raken dat ze met Freement kiezen voor een hoogwaardig, niet duurder en circulair product. Daarmee werken zij mee aan minder productie van nieuw cement en zo aan minder CO2-uitstoot”, aldus Michel Baars, oprichter van New Horizon en voortrekker op het gebied van circulair bouwen en slopen.

Madaster

Het online register voor producten en materialen in de gebouwde omgeving

  • Partner van Cirkelstad
  • Winnaar Duurzaam Gebouwd award 2018
  • > 2 miljoen m2 vastgoed geregistreerd in NL
  • Geautomatiseerde verwerking van Digital Twins (BIM of XLS)
  • Ambitie 2019: realisatie van Het Stadsregister in samenwerking met Cirkelstad

Bel Jeroen Vermeulen, Rob Oomen of Jeroen Broersma op +31 85 065 7436, of stuur een email naar

Repurpose

Repurpose heeft bij 50 projecten de circulaire ambitie zo vertaald dat daarmee meer dan 10.000 bouwmaterialen een nieuwe bestemming kon worden geboden. Dit met dank aan ons groeiende aanbodnetwerk van nu 130 circulaire aanbieders. Op basis van deze kennis en ervaring bieden wij u een geoptimaliseerde aanpak om ook uw ambities binnen uw projectkaders te vertalen in concrete circulaire en CO2 vriendelijke resultaten.

Studio Wae

Studio Wae is een bedrijf dat impact wil maken op grote afval stromen. Wij hebben sierbestrating voor 76% geproduceerd van grondstoffen uit Urban Mining. Dit doet wij door samenwerkingsverbanden met partners die afvallen produceren of terugnemen uit Urban Mining zoals Interface en Desso en Urban miner New Horizon.

Daarnaast hebben wij ook samenwerkingsverbanden voor de afzet van deze producten Interface en Desso verkopen de kleden ook in hun netwerk. 

MBI een van Nederlands grootste distributeurs van sierbestrating  heeft een deel van The Right Wae Collection in haar collectie opgenomen waardoor wij ook een groter bereik hebben in de markt. Wil jij ook een steentje of tegeltje bijdragen aan een duurzamere toekomst?

Go The Right Wae!