Leadax maakt daken waterdicht op Floriade

Eens in de tien jaar vindt de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo plaats. Vanaf 14 april t/m 9 oktober 2022 is Almere de plek voor deze tentoonstelling. Het thema is Growing Green Cities. Hierbij laten wereldwijde innovators zien hoe steden verduurzaamd kunnen worden. Leadax heeft op de Floriade Expo verschillende daken waterdicht gemaakt met haar duurzame en circulaire dakmaterialen.

Bezoekers kunnen genieten van het 60 hectare grote park. Hierin kunnen ze groene oplossingen ontdekken, die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. De innovaties richten zich op natuur voeding, gezondheid en energie. Het thema Growing Green Cities is nu belangrijker dan ooit, aangezien 68% van de wereldbevolking in 2050 in een stad woont. Met zoveel mensen in een stad is natuurinclusief en het gebruik van duurzame bouwmaterialen erg belangrijk, voor gezondheid van mens en milieu.

Circulaire en duurzame producten

Leadax heeft op de Floriade Expo vier daken waterdicht gemaakt. Hiervoor zijn de loodvervanger Leadax Original en de dakbedekking Leadax Roov gebruikt.  De grondstof voor deze producten is gerecycled plastic (r-PVB). Deze plasticfolie wordt gebruikt in veiligheidsglas. Door gerecycled plastic afval in te zetten als grondstof belandt het niet in de grond en wordt het niet verbrand. Dit is beter voor de leefbaarheid van onze planeet. Leadax-producten zijn bovendien ‘designed to dismantle’. Dit houdt in dat ze aan het eind van hun levensduur eenvoudig gedemonteerd en gerecycled kunnen worden, waarna de gewonnen grondstof ingezet wordt voor nieuwe Leadax-producten. Oftewel, Leadax sluit de cirkel.

Sustainable Development Goals

Leadax draagt bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Deze doelen richten zich op de mondiale problemen op het gebied van armoede, klimaatverandering, ongelijkheid, vrede, aantasting van het milieu en gerechtigheid.
Doelstelling 11 van de SDG’s richt zich op duurzame steden en gemeenschappen. Samen met de overige innovators op de Floriade maakt Leadax hierin een wezenlijk verschil voor de wereld.

De Floriade is t/m 9 oktober 2022 te bezoeken.

< Kwaliteitsgevels en -borging in Façades 2022 | De zoektocht naar de circulaire badkamer: deel 1 >