Maak kennis met Kerloc, écht 100% circulaire gevelbekleding

Aangenaam kennis te maken, mijn naam is Kerloc. Ik ben gevelbekleding welke gemaakt wordt door Martens keramiek uit Dinteloord. Martens keramiek is onderdeel van de Koninklijke Martens Groep. Martens heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Jaren hebben ze research en testen op mij gedaan welke hebben geleid tot een 100% circulaire en biobased gevelbekleding.

Ze hebben mij Kerloc genoemd. Ik word gemaakt van restmaterialen uit land-, tuin- en bosbouw. Mijn huidige platen (2020) zijn geproduceerd met snoeiafval.

Deze reststromen worden tijdens mijn productieproces versteent. Hierbij is geen additionele verhitting (oven) nodig. Door mijn unieke producteigenschappen ben ik volledig recyclebaar én oneindig herbruikbaar voor de productie van nieuwe Kerloc platen. Ook ben ik geschikt voor demontage en re-montage. Dit maakt mij een duurzame oplossing voor de bouwwereld.

Ik heb een unieke (natuurlijke) look en feel. Esthetisch gezien word ik afgewerkt met een KEIM coating die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. De minerale coating is minimaal 20 jaar kleurvast. Naast dit onderhoudsarme aspect heb ik de positieve eigenschap dat ik een minimale werking heb door vocht- en temperatuurverschillen.

Ik houd mijn hoofd altijd koel want ik heb brandklasse A1. Brandtesten in combinatie met zowel een houten als aluminium achterconstructie geven een A2-s1-d0 brandklasse. Ik ben onder andere inzetbaar voor utiliteits- en woningbouw, conceptbouw, renovatie en transformatie.

Ik dien geventileerd te worden aangebracht. Je kunt mij op verschillende manieren bevestigen; middels een onzichtbaar mechanische bevestiging, maar ook geschroefd of gepotdekseld.

Klaar voor de markt

Kortom: Kerloc is een circulair, biobased én een uiterst betaalbaar alternatief voor traditionele gevelbekleding. Ik ben klaar voor de markt en je kunt mij toepassen in jouw duurzame en/of circulaire project.

Martens keramiek is op zoek naar projecten waarbij behoefte is aan biobased en 100% circulaire gevelbekleding. Ben jij of ken jij iemand die zoekende is naar dit product, dan kun je contact opnemen met Alexander Hooijmaaijers via: 088-6278162 of mail naar: .

Heb jij naast gevelbekleding een ander slim idee voor Kerloc? (Kerloc is onlangs ook toegepast als hectometerbord) Schroom dan niet om ook contact op te nemen.

Meer informatie over Kerloc gevelbekleding is ook te vinden op: www.kerloc.eu

Laten we samen de stap zetten naar circulair werken!

< Circulaire interieurs | Save Lodge verbindt circulair bouwen met klimaatadaptatie >