Masterclass circulair bouwen en circulaire gebiedsontwikkeling

Op vrijdag 1 oktober geeft de Technische Universiteit Delft in samenwerking met ACCEZ een masterclass. Centraal staan circulair bouwen en circulaire gebiedsontwikkeling – beslist geen eenvoudige opgaves in de praktijk. Deze masterclass laat je inzien wat jouw rol kan zijn, voor welke keuzes je staat en welke consequenties bepaalde keuzes hebben. Als beleidsmaker ben je van harte uitgenodigd.

Implementatie circulariteit

Eerst leer je van hoogleraar Hans Wamelink en assistent professor Karel Van den Berghe over de inzichten uit diverse nationale en internationale onderzoeksprojecten rond deze thema’s van de TU Delft. Vervolgens ga je samen met andere beleidsmakers uit Zuid-Holland aan de slag, waarbij via een spelsituatie de principes van circulaire gebiedsontwikkeling en circulair bouwen worden toegepast. Zo ervaar je hoe je zelf stappen kan zetten met de implementatie van circulariteit in jouw eigen organisatie en activiteiten.

De masterclass biedt je de mogelijkheid om de nieuwste inzichten uit verschillende onderzoeken op te doen, in contact te komen met andere beleidsmakers en ervaringen te delen in een inspirerende omgeving. Uniek is het spel dat onderdeel is van het middagprogramma. Het is de eerste ‘serious game’ over circulaire gebiedsontwikkeling waarbij de verschillende ambities, keuzes en acties aan bod komen.

Aanmelden

Ben je beleidsmaker en bezig met gebiedsontwikkeling, inrichting openbare ruimte, circulariteit of gerelateerde opgave ((woning)bouw, bedrijventerreinen)? Meld je voor 17 september aan via . Deelname is gratis.

Datum: vrijdag 1 oktober 2021

Tijd: 13.00 – 16.45 uur

Locatie: TU Delft campus, faculteit Bouwkunde
Adres: Gebouw 8, Julianalaan 134, 2628 BL Delft

< De toekomst is binnen handbereik  | Groningen opent klimaatslimme muur >