De toekomst is binnen handbereik 

Als tendermanager heeft ze een winnaarsmentaliteit. En ze is een echte teamplayer. Daarom is Solange Slootweg precies op haar plek bij Constructif in Dordrecht.  

‘Op een dag liep ik met mijn moeder in Maastricht en keek toen met een schuin oog naar de Sphinxpassage. Geloof het of niet, die stond leeg. Ik kon er alleen maar denken: wat een mogelijkheden!’ Sindsdien wist Solange het zeker, haar studiekeuze was gemaakt: Built Environment aan de Hogeschool Utrecht, met als specialisatie circulariteit. Ze vond een geweldige stage, waar ze werd geïntroduceerd in de fijne kneepjes van transformaties en tenders. ‘De tijd van mijn leven!’, vertelt ze met een grote glimlach. 

Aan mij de kunst 

Solange blonk uit in tenderprojecten. Zelf ziet ze het bescheiden: ‘Aan mij de kunst om de vraag van de opdrachtgever om te zetten tot een prachtig plan. Samen met een team rijk aan specialisten bekijken we wat er verwacht wordt. Zo kwam bijvoorbeeld woningcorporatie Stadlander bij ons met de vraag hoe we met biodiversiteit en circulariteit een betere leefomgeving voor zowel dier als mens kunnen realiseren. En het Albeda College vroeg ons om in te spelen op educational return. Als je het mij vraagt twee bijzonder geslaagde projecten!’ 

Grote stappen 

‘Circulariteit begint met bewustwording en enthousiasmeren’, zo omschrijft Solange het thema van de komende jaren. Het is hét onderwerp van nu. ‘Voor 2050 moeten we grote stappen maken op het gebied van duurzaamheid en innovatie, circulariteit biedt het antwoord. Een wereld met zo min mogelijk afval. We hergebruiken materialen van een bestaand gebouw en nemen dat mee in de nieuwe ontwerpen. Op die manier maak je effectiever gebruik van de grondstoffen die we nodig hebben. We moeten gezamenlijk verder kijken naar een betere toekomst, dan alleen de problemen tackelen die zich nu afspelen.’ Zo bouwen we niet alleen aan die betere toekomst maar ook aan tevredenheid voor alle betrokkenen. 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Solange Slootweg van Constructif door te e-mailen naar .

< Bouwen aan een duurzaam industrieterrein  | Masterclass circulair bouwen en circulaire gebiedsontwikkeling >