Oproep: Into the Great Wide Open

Hoe maken we als Cirkelstad partners onze circulaire innovaties en oplossingen meer zichtbaar buiten de tradionele keten? Hoe draagt culturele branch bij aan de integratie en acceptatie van een circulaire leefomgeving? De nieuwe Alliantie (van Into The Great Wide Open) daagt Cirkelstad uit om bij te dragen aan een klimaatpositieve toekomst.

In de bouwsector zijn tal van mogelijkheden om binnen de keten innovaties en oplossingen zichtbaar te maken. Hoe prikkelen en bereiken we onze eindgebruikers? Hoe bereiden we de weg naar acceptatie en meedenken? De culturele en evenementen branch is een hele mooie partner om mee te verbinden. En zo kwam de organisatie van Into the Great Wide Open op het spoor van Cirkelstad en doen zij een oproep voor een samenwerking.

Into The Great Wide Open is een meerdaags festival voor meerdere generaties, vol muziek, kunst, eten, film, natuur en kinderactiviteiten. Ieder jaar bezoeken in het laatste weekend van de zomervakantie 6.000 gasten het festival op Vlieland. Into The Great Wide Open heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en ziet, samen met Lab Vlieland, festivals als ideale proeftuin. De organisatie heeft het streven om in 2025 volledig circulair en klimaatpositief te zijn. Daarin is het koploper en fakkeldrager. De inspanningen werden onder andere bekroond met het IJzeren Podiumdier voor meest duurzame prestatie in 2022 en 2023.

De Nieuwe Alliantie verbindt progressieve ondernemers rondom Into The Great Wide Open en Lab Vlieland. Zij herkennen zich in het gedachtegoed van het festival en diens aanjager van de duurzame en circulaire transitie. Met het festival willen de ondernemers optrekken naar een klimaatpósitieve toekomst, een streven dat samenwerken en prototyping vereist.

Het samen zoeken naar oplossingen binnen de transitievraagstukken, kan bij uitstek op Vlieland, vooral tijdens Into The Great Wide Open. Zo stelt Arnout de la Houssaye (dagelijkse leiding Into The Great Wide Open en aanjager van D.N.A.): “De tijdelijke infrastructuur van een festival biedt de ideale proeftuin voor de echte wereld. Als festival kunnen we zo een bijdrage leveren aan maatschappelijke uitdagingen.”

De Nieuwe Alliantie is op zoek ondernemers die zich richten op circulair bouwen, energie, afval, transport en/of water. Met financiële steun zorgen deze ondernemers voor het voortbestaan van het festival, krijgen toegang tot het netwerk van het festival en de andere ondernemers van De Nieuwe Alliantie, kunnen inspiratie opdoen van de innovaties die getest worden en kunnen het festival eventueel inzetten als proeftuin. Graag komt De Nieuwe Alliantie met ondernemers in contact, die met ons willen bijdragen aan de klimaatpositieve toekomst en geïnteresseerd zijn in een festival als proeftuin.

Lees hier meer over De Nieuwe Alliantie. Verder praten over de mogelijkheden? Neem contact op met Pauline Otten via .

In Haarlem is deze vorm van partnerschap ook opgemerkt en zijn er door het BouwLab R&Do en MAAK Haarlem acties gestart om op lokaal niveau samen te werken met festivals en events rondom (innovatief)materiaal gebruik, ontwerpcapaciteit en circulaire innovatie en inspiratie. Ken of heb jij goede voorbeelden van dit soort samenwerkingen, deel ze vooral met me. En zie je kansen voor jou en je onderneming op Into the Great Wide Open, laat het Pauline dan zo snel mogelijk weten.

Brigitte Kool

Spinner Cirkelstad Haarlem Kennemerland, Cirkelstad Sociaal


06 124 021 74

< Samenwerken met onderwijs; complexiteit maakt het écht boeiend | Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG  >