Cirkelstad is een beweging

Cirkelstad is ontstaan tussen publieke én private ondernemers die op zoek waren naar oplossingen. Hoe krijgen we reststromen terug in de keten? Hoe krijgen we alle talenten in de wijk benut? Twee belangrijke vraagstukken waar we als samenleving antwoord op zullen moeten geven. Door samen te werken in een open dialoog, ontstonden er nieuwe zienswijzen, nieuwe oplossingen.

Meer over het Cirkelstad concept Steden zonder afval en zonder uitval

Cirkelstad faciliteert publieke en private koplopers in de regio. Door een bestuurlijk en operationeel netwerk te verbinden, 10 jaar aan ervaringen te delen via de Cirkelstad Academie, gezamenlijk optrekken in de betreffende regio met periodieke afstemming om impact te genereren.

Cirkelstad zelf heeft geen juridische entiteit, geen extra regels of toezeggingen. Vertrouwen, openheid en respect voor ieders rol en positie bindt elkaar. Puur gericht op het creëren van een vruchtbare voedingsbodem voor blijvende samenwerking tussen de partners.

Het college van Cirkelstad (comité van aanbeveling) bestaat uit bekende personen die in de eigen sector hebben laten zien dat het kan. Dat je circulair kunt bouwen en daar mensen een rol in kunt geven die nu nog aan de zijkant staan. De gemeentesecretaris is de organisator van Cirkelstad.

De partners zijn het kloppende hart van Cirkelstad. Zij zijn in de regio actief op de projecten waarvan we de ervaringen delen. Het kan gaan over het opstellen van beleid, norm, instrumenten of de uitvoering van een werk. Elke regio heeft een spinner, coördineert en ziet toe op de voortgang.

Het fundament aan kennis en ervaring is gelegd. We staan aan de vooravond van opschaling. De vrienden van Cirkelstad zijn partijen met brede netwerken of partijen die niet perse zelf in de regio actief zijn, maar wel graag op de hoogte gehouden willen worden.

Partnerprogramma

 
 

Raad van Toezicht

Rutger Sypkens (Voorzitter)
Aron Bogers
Noor Huitema-Hellemans
Dick van Veelen
Ellen van Bueren

Kernteam

vlnr:
Wytze Kuijper – Critical Friend
Sebastiaan Gijsbertsen – Financiën
Thirza Monster – Community Builder
Carlijn de Bois – Platform Assistent
Gertjan de Werk – Programmamanager
Rutger Büch – Gemeentesecretaris
Nadine Verhoeven – Marketing & Communicatie
Jessica Broeders – Kennismanager

Spinners

Elke Cirkelstad heeft een spinner. Een overzicht van alle spinners vind je op de pagina contact.

Enkele regio’s hebben een pagina met actuele zaken en contactgegevens van de spinners.

 
 

College van burgemeester en wethouders

Jacqueline Cramer

Burgemeester (MRA/USI/voorheen minister)

Roger Mol

Wethouder (Directeur Rijksvastgoedbedrijf)

John Nederstigt

Wethouder (Zelfstandig ondernemer)
 

Partners

Recent aangesloten partners.

Anniek Herder

Stichting Struikroven - Struikrover Haarlem

Stichting Struikroven redt bestaand groen uit tuinen bij sloop-, nieuwbouw en renovatieprojecten en geeft het in de...
Lees verder

Jan Joost Mestebeld, Jan Joost Flim, Berry ten Pas

draaijer+partners - Directie

Sinds 2015 is draaijer+partners begonnen om opdrachtgevers te helpen om circulaire ambities te realiseren in hun...
Lees verder

Gino Obdam en Pieter Klijn

Vic Obdam - Commercieel directeur en technisch directeur

Ons doel is om bij 50% van onze projecten circulair staal in te zetten. Een ambitieuze opgave, maar wij voelen de...
Lees verder

Han Revelman

Coors - Eigenaar/commercieel directeur

Coors interieurbouw is al jarenlang actief op het gebied van duurzaamheid en MVO en heeft als enige interieurbouwer in...
Lees verder

 

Vrienden van Cirkelstad

Recent aangesloten vrienden.

ABC Architectuurcentrum Haarlem

Centrum voor architectuur en stedenbouw

Het ABC is het centrum voor architectuur en stedenbouw van Haarlem en de regio Kennemerland. Wij willen onze passie voor de bebouwde omgeving met je delen. Daarvoor organiseren we activiteiten en exposities voor professionals en burgers, jong en oud. Architectuur en stedenbouw gaat bij ons over alle kunstvormen die daarmee samenhangen; interieurarchitectuur, stedenbouw, ruimtelijke ordening, en tuin- en landschapsarchitectuur.

Website bezoeken

FASadE

Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad en brengt mensen samen die bouwen aan de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, tijdens architectuurcafés, filmavonden en excursies. FASadE organiseert iedere twee jaar de uitreiking van de Amersfoortse Stadsbouwprijs.  

Website bezoeken

De Circulaire Weg

Partnerprogramma voor infra as a service

Het partnerprogramma De Circulaire Weg onderzoekt de mogelijkheden om circulariteit in de infrasector vlot te trekken en versnellen. In een écht duurzame infrasector is het grondstoffenverbruik minimaal en worden afgeschreven materialen zo hoogwaardig mogelijk hergebruikt. In diverse pilotprojecten gaan de partners na welke innovaties de circulariteit het meest bevorderen. De pilots zijn vooral bedoeld om ervaring op te doen met het infra as a service-concept.

Website bezoeken

Versnellingshuis Circulaire Economie

Circulair ondernemen: wij helpen ondernemers verder

Het Versnellingshuis helpt ondernemers de (volgende) stap te zetten in de circulaire economie. Dat doen we door jou te inspireren en informeren, in contact te brengen met andere ondernemers of te begeleiden met onze expertise en kennis. Daarnaast werken we ook aan sectorbrede transities. Het Versnellingshuis is in februari 2019 gelanceerd en is een samenwerking van het Ministerie van IenWVNO-NCW/MKB-NederlandHet Groene Brein en MVO Nederland.

Website bezoeken