Cirkelstad is een beweging

Cirkelstad is ontstaan tussen publieke én private ondernemers die op zoek waren naar oplossingen. Hoe krijgen we reststromen terug in de keten? Hoe krijgen we alle talenten in de wijk benut? Twee belangrijke vraagstukken waar we als samenleving antwoord op zullen moeten geven. Door samen te werken in een open dialoog, ontstonden er nieuwe zienswijzen, nieuwe oplossingen.

Meer over het Cirkelstad concept Steden zonder afval en zonder uitval

Cirkelstad faciliteert publieke en private koplopers in de regio. Door een bestuurlijk en operationeel netwerk te verbinden, 10 jaar aan ervaringen te delen via de Cirkelstad Academie, gezamenlijk optrekken in de betreffende regio met periodieke afstemming om impact te genereren.

Cirkelstad zelf heeft geen juridische entiteit, geen extra regels of toezeggingen. Vertrouwen, openheid en respect voor ieders rol en positie bindt elkaar. Puur gericht op het creëren van een vruchtbare voedingsbodem voor blijvende samenwerking tussen de partners.

Het college van Cirkelstad (comité van aanbeveling) bestaat uit bekende personen die in de eigen sector hebben laten zien dat het kan. Dat je circulair kunt bouwen en daar mensen een rol in kunt geven die nu nog aan de zijkant staan. De gemeentesecretaris is de organisator van Cirkelstad.

De partners zijn het kloppende hart van Cirkelstad. Zij zijn in de regio actief op de projecten waarvan we de ervaringen delen. Het kan gaan over het opstellen van beleid, norm, instrumenten of de uitvoering van een werk. Elke regio heeft een spinner, coördineert en ziet toe op de voortgang.

Het fundament aan kennis en ervaring is gelegd. We staan aan de vooravond van opschaling. De vrienden van Cirkelstad zijn partijen met brede netwerken of partijen die niet perse zelf in de regio actief zijn, maar wel graag op de hoogte gehouden willen worden.

Partnerprogramma

 
 

Raad van Toezicht

Rutger Sypkens (Voorzitter)
Aron Bogers
Noor Huitema-Hellemans
Dick van Veelen
Ellen van Bueren

Kernteam


Wytze Kuijper – Critical Friend
Sebastiaan Gijsbertsen – Financiën
Thirza Monster – Community Builder
Carlijn de Bois – Platform Assistent
Gertjan de Werk – Programmamanager
Rutger Büch – Gemeentesecretaris
Jessica Broeders – Kennismanager
Suda Polwatte Gedera – Marketing & Communicatie

Spinners

Elke Cirkelstad heeft een spinner. Een overzicht van alle spinners vind je op de pagina contact.

Enkele regio’s hebben een pagina met actuele zaken en contactgegevens van de spinners.

 
 

College van burgemeester en wethouders

Jacqueline Cramer

Burgemeester (MRA/USI/voorheen minister)

Roger Mol

Wethouder (Directeur Rijksvastgoedbedrijf)

John Nederstigt

Wethouder (Zelfstandig ondernemer)
 

Partners

Recent aangesloten partners.

Leon de Kok

L.H.M. de Kok Holding BV - Eigenaar

Als adviseur voor corporaties, bouwbedrijven of producenten ga ik niet de uitdaging uit de weg om een relevant en...
Lees verder

Martijn van Bussel

MR. STIR architect + planner - Partner & senior stedenbouwkundige

MR. STIR architect + planner werkt aan ruimtelijke vraagstukken op het gebied van stedenbouw en architectuur. De...
Lees verder

Bas Sievers

Woonpartners - Directeur-bestuurder

Woonpartners is een woningcorporatie met circa 7.500 woningen in Helmond. Met ruim 80 medewerkers werken we dagelijks...
Lees verder

Jules Voogt (Accountmanager), Kay Horemans (Coördinator)

Luijtgaarden

Met het unieke circulaire concept voor dakpannen draagt Luijtgaarden bij aan de circulaire maatstaven die nu of in de...
Lees verder

 

Vrienden van Cirkelstad

Recent aangesloten vrienden.

Transitieteam Circulaire Bouweconomie

Een samenwerking van overheid en markt om een circulaire bouweconomie in 2050 mogelijk te maken

Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie (CBE) is een samenwerking van overheid en markt. Het team werkt in opdracht van het kabinet aan 100% circulair bouwen in 2050. De ambitie van het uitvoeringsprogramma is om de gehele gebouwde omgeving voor circulair te maken, inclusief woningbouw, utiliteitsbouw en de GWW-sector. 

Website bezoeken

Stichting Veilig en Milieukundig Slopen

Beheerder van de BRL SVMS-007

Stichting Veilig en Milieukundig Slopen is beheerder van de BRL SVMS-007. Dit is dé certificatieregeling voor professionele sloopaannemers. Zorgvuldige werkvoorbereiding, een veilig en milieukundig verantwoorde uitvoering staan hierin centraal. De BRL SVMS-007 is opgesteld door het Centraal College van Deskundigen Slopen (CCvD Slopen). In het CCvD Slopen zitten vertegenwoordigers van opdrachtgevers, afnemers van sloopmaterialen, onderzoeksbureaus, de overheid en sloopaannemers.

Website bezoeken

ABC Architectuurcentrum Haarlem

Centrum voor architectuur en stedenbouw

Het ABC is het centrum voor architectuur en stedenbouw van Haarlem en de regio Kennemerland. Wij willen onze passie voor de bebouwde omgeving met je delen. Daarvoor organiseren we activiteiten en exposities voor professionals en burgers, jong en oud. Architectuur en stedenbouw gaat bij ons over alle kunstvormen die daarmee samenhangen; interieurarchitectuur, stedenbouw, ruimtelijke ordening, en tuin- en landschapsarchitectuur.

Website bezoeken

FASadE

Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad en brengt mensen samen die bouwen aan de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, tijdens architectuurcafés, filmavonden en excursies. FASadE organiseert iedere twee jaar de uitreiking van de Amersfoortse Stadsbouwprijs.  

Website bezoeken