Circulaire gebiedsontwikkeling mét belanghebbenden

Gebiedsontwikkeling zal een steeds groter onderwerp op de agenda worden. Waar kunnen we nog nieuwbouw ontwikkelen? Waar kunnen we uitbreiden of renoveren? Te allen tijde krijgen we te maken met verschillende belanghebbenden. Om plannen goedgekeurd te krijgen moet iedereen gehoord worden. Sterker nog, dienen zij niet ook gewoon een rol te hebben in de ontwikkeling?

Parade

Circulaire gebiedsontwikkeling gaat niet alleen over het technisch sluiten van materiaalkringlopen en de impact verminderen van de ecologische footprint. Het gaat ook over het betrekken van de mensen die er zijn, die er werken, die er recreëren, die er (gaan) wonen. Krijgen zij in jouw plannen ook een stem? Misschien wel een rol. Zo ja, hoe dan?!

Onderzoekers van verschillende universiteiten deden binnen ACCEZ-project Binckhorst Circulair, samen met beleidsmakers en ondernemers, twee jaar lang onderzoek naar circulaire gebiedswikkeling in de Binckhorst. Die opgedane kennis delen ze tijdens een parade, met een wervelende mix van kennis, kunst, inspiratie en praktijk. De parade is een initiatief van Rotterdam Arts and Science Lab (RASL) en ACCEZ. En tijdens deze tweede editie strijkt de parade neer in Cirkelstad!

Aanmelden

Judith Schueler (ACCEZ) en Nico van Hoogdalem (Cirkelstad) verwelkomen je tijdens de parade, waar je alles te zien en te horen krijgt over circulaire gebiedsontwikkeling bij Binkhorst Circulair. Onderzoeker Marleen Buizer (WUR) vertelt over de inzichten uit het onderzoek. Music artist Josué Amador laat je ontdekken hoe circulaire gebiedsontwikkeling eigenlijk klinkt. En visueel artiest Ulrike Hahn neemt je mee in het visualiseren van circulariteit. Gerard Roemers, mede-oprichter wooncoöperatie de Warren, deelt zijn ervaring in het ontwikkelen van duurzame, sociale en blijvend betaalbare woningen – bottom-up, door de bewoners zelf. En neem een kijkje in de keuken van een projectontwikkelaar, waar ontwikkelaar Maaike Peerenboom (Synchroon) je kennis laat maken met hun uitgangspunten voor circulair ontwikkelen.

Aan het einde van de dag halen we alle ervaringen op, en stellen we beschikbaar als ‘goodie bag’. De sessie vormt ook een ‘kick off’ voor het verbinden van co-creatie initiatieven die er binnen Cirkelstad zijn.

Wil je circulaire gebiedsontwikkeling in al haar kleuren en vormen zelf ervaren? Meld je aan via https://accez.nl/aanmelden-parade-circulaire-binckhorst/. 

Praktisch

Datum: 26 mei 2021

Tijd: 14:00 – 16:30 uur

Locatie: Cirkelstad: online via Zoom

Taal: Nederlands en Engels

< Partnerdag 2021 – Meedoen is nog nooit zo gemakkelijk geweest! | Ben jij onze nieuwe marketing en communicatie manager? >