Fairm

Partner in Amsterdam - Rotterdam
Joost Vette (rechts) en Marc Postel (links) - Founders

Wij zijn Fairm: Fair materials through Fairmentation. 

Ons streven is om van natuurlijk het nieuwe normaal te maken. Omdat wij geloven dat de sleutel tot een afvalvrije toekomst bij op de natuur gebaseerde oplossingen ligt. De natuur en kent geen afval, en heeft geen ecologische voetafdruk. Dus waarom wij wel? 

Bij Fairm doen we het anders, en zetten we in op biotechnologie. Met een specifiek fermentatieproces waarderen wij lokale biomassa reststromen – zoals stro, riet en tomatenstengels – op tot bruikbare halfproducten voor de bouw. 

Onze eerste productcategorie zijn de Fairm-Foams, schuimachtig bio-composieten met eigenschappen als die van kurk en piepschuim. Ze zijn echter brandveilig, hebben een lagere milieu impact en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Uniek is verder dat zowel de vorm als eigenschappen per toepassing op maat gemaakt kunnen worden. Circulair bouwen is symbiotisch samenwerken (win-win-win). Onze oplossing is slechts een klein stukje van een veel grotere puzzel. De partners met wie we gesloten ketens opzetten en de producten waarin onze materialen verwerkt worden zullen in grote mate onze impact bepalen. Om die reden zijn wij lid geworden van C-creators en Cirkelstad; in onze ogen het grootste, meest ambitieuze en vooruitstrevende netwerk voor de bouw en gebouwde omgeving. Specifiek zijn we op zoek naar partners in de meubel-, interieurbouw en afbouwindustrie waarvoor wij in de loop van 2021 willen starten met productie op schaal. Ziet u kansen voor ons vormvrije, circulaire en natuurlijke alternatief voor piepschuim?