Hurks

Partner in Eindhoven
Ellen van Genechten - Manager Duurzaamheid

Even voorstellen
Bij Hurks is bouwen meer dan alleen een vak: het zit in ons DNA. Gestart in 1916 in Eindhoven, werken we al vier generaties lang met passie aan het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van projecten in de woning- en utiliteitsbouw. Ons motto is helder: wij bouwen samen. Samen met onze opdrachtgevers, partners en elkaar.

Wat ons kenmerkt, is onze aandacht voor een efficiënte samenwerking met alle betrokken partijen, een scherpe blik op marktontwikkelingen en onze focus op langetermijndoelen. Dit heeft ons gevormd tot een stabiel en zelfbewust bedrijf. Bij Hurks weten we wie we zijn, waar we voor staan en wat we willen bereiken.

Klimaatneutrale bedrijfsvoering
Een volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering. Dat is ons doel voor 2035. Dit betekent dat we streven naar een situatie waarin onze activiteiten geen netto negatieve impact hebben op het klimaat. Door klimaatneutraal te organiseren en te bouwen, dragen we bij aan een duurzamere toekomst en verminderen we de schadelijke gevolgen van de bouwsector op het milieu en de planeet.

MVO
Al langere tijd maken we duurzame keuzes. We hebben als organisatie grote stappen gezet in onze duurzaamheidsstrategie. Elke dag werken we aan sociale (people), ecologische (planet) en economische (prosperity) innovatie. Met onze deelname aan de Dutch Design week en kennissessies die we organiseren betrekken we ons netwerk bij onze nieuwe ontwikkelingen. En gelukkig zien we dat onze inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds meer succes oplevert.

De Groen Bouwen app: tastbaar resultaat van duurzame vooruitgang
Als Hurks waren we op zoek naar meetbaarheid op het gebied van duurzaamheid, iets waar steeds meer vraag naar kwam van onze opdrachtgevers. Dit was de kern van de ontwikkeling van de Groen Bouwen app: het bieden van inzicht in ambities, milieu-impact en bijbehorende kosten. De positieve ontvangst van de app tijdens de Dutch Design Week versnelde onze inspanningen om het concept te verbeteren, wat resulteerde in een nieuwe versie van de app het jaar daarop. “Met de Groen Bouwen app hebben we iets heel waardevols. Hiermee onderscheiden we onszelf in de markt, we kunnen de opdrachtgever meenemen in ons verhaal en direct inzichtelijk maken wat de milieu impact en bijbehorende kosten zijn,” aldus Ellen van Genechten.

Samenwerken
Bij Cirkelstad verwachten wij een netwerk waarbij we ervaringen met elkaar kunnen delen, elkaar kunnen inspireren en uitdagen tot meer. Op die manier kunnen we samen concrete stappen zetten en elkaar verder helpen naar een gezondere en groenere leefomgeving waarbij afval tot het verleden behoort! Hurks hanteert al jaren als motto “wij bouwen samen”. En juist dat is nu nodig om een transitie te bewerkstelligen en daadwerkelijk positief impact te maken op het milieu.

Meer weten naar onze duurzame toekomst of benieuwd naar ons MVO-jaarverslag? https://www.hurks.nl/duurzaam/