Kaj van Leeuwen

Partner in alle cirkelsteden
User experience consultant

Sinds 2010 help ik als freelance user experience (UX) specialist organisaties bij het creëren van (digitale) producten en diensten die goed werken, begrijpelijk zijn en als het even kan eenvoudig.

In de kern betekent dat, dat ik ze help om door de ogen van hun klant te kijken, of soms van de klant van die klant. Dit doe ik bijvoorbeeld door mogelijkheden te exploreren en verkennend onderzoek op te zetten of door bestaande producten met klanten te evalueren. Vaak worden de bevindingen uitgewerkt in een visualisatie van kansen en pijnpunten in de customer journey of de bedrijfsprocessen.

Met deze informatie kunnen organisaties bijvoorbeeld inspelen op de doelen, verwachtingen en behoeften van klanten en hun dienstverlening verbeteren. Dit soort inzichten gebruik ik vervolgens om bestaande en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die mensen écht willen gebruiken. Stap voor stap.

Naast zelf als ontwerper aan het werk te zijn, voel ik me net zo comfortabel in het begeleiden van een design team. Structureel werken aan de bijdrage die design aan de strategie en operatie in een organisatie kan leveren. Haast vanzelfsprekend werk ik bij voorkeur samen met organisaties die mensen, duurzaamheid en innovatie centraal stellen. Cirkelstad is dus een omgeving waar ik me erg op mijn gemak voel.

Als een van de oprichters van Cirkelstad richt ik mij binnen het platform op het service design: de wijze waarop de inhoud aan partners wordt gepresenteerd. Heb je een idee of suggestie? Laat je horen, dan kunnen we het samen stap voor stap verbeteren.