L.H.M. de Kok Holding BV

Partner in Drechtsteden
Leon de Kok - Eigenaar

Als adviseur voor corporaties, bouwbedrijven of producenten ga ik niet de uitdaging uit de weg om een relevant en biobased en circulaire producent te leiden. Mijn rol zal vooral bestaan uit het blijven motiveren van de producenten om biobased en circulair te produceren, het blijven zoeken naar oplossingen die er nu nog niet zijn. Aansluitend adviseer ik bouwbedrijven om in toenemende mate te stoppen met de grondstoffen die uitputting van de aarde veroorzaken en veel CO2 veroorzaken bij de winning en productie.

Mijn statement is tegenwoordig: het is altijd mogelijk om een gebouw circulair (én biobased en wellicht prefab) te ontwerpen en te realiseren als je intrinsiek gemotiveerd bent. Dan zijn de starters, de goede voorbeelden. Hopelijk is deze manier van denken, handelen en bouwen over 20 jaar de basis van ons bestaan. Dan is er geen afval meer, hebben we het broeikaseffect wellicht naar beneden gebracht en bouwen we hele fijne huizen.

Ik ben partner geworden van Cirkelstad om gesteund te worden door een organisatie die veel kennis ontwikkeld heeft op het gebied van circulair ontwerpen en bouwen. Graag leer ik van de organisatie en haar leden.