NIBE

Partner in alle cirkelsteden
Mantijn van Leeuwen, - Algemeen directeur NIBE

Om verantwoorde keuzes te kunnen maken, willen mensen duidelijkheid over de impact van producten op ons milieu.  NIBE is een onafhankelijk, toonaangevend adviesbureau dat met haar expertise nationaal en internationaal grensverleggend wil zijn op het gebied van duurzaam bouwen. Betrouwbare transparantie over de milieuimpact van bestaande maar vooral ook herbruikbare en innovatieve (biobased) grondstoffen, bouwmaterialen, producten en bouwwijzen is voor NIBE van essentieel belang voor het bewust duurzaam ontwerpen van de gebouwde omgeving.  NIBE wil de transitie naar duurzaam en circulair bouwen versnellen en koppelt maatschappelijke verantwoordelijkheid aan ondernemerschap en sociale en ecologische betrokkenheid aan commercieel succes.

NIBE streeft naar een volledig duurzame bouwsector, die ons leefmilieu niet verontreinigt, grondstofvoorraden niet uitput en planeetneutraal opereert. Dit vereist circulair bouwen: hergebruik en recycling, gebruik van secundaire of hernieuwbare grondstoffen en demontabel ontwerpen en produceren. Maar daarnaast ook het vermijden van fossiele brandstoffen in de bouwketen. Alleen door deze combinatie is een duurzame bouwsector te realiseren

NIBE helpt bouwprofessionals een bewust duurzame keuze te maken door

  • deskundig, onafhankelijk advies op het gebied van LCAs en milieuprestaties;
  • transparante, wetenschappelijk onderbouwde milieuclassificaties en DUBOkeur;
  • betrouwbare tools zoals de NIBE EPD applicatie en de DUMO scan;
  • ondersteuning bij het ontwikkelen van een duurzame visie, propositie en concrete strategische doelen.

Cirkelstad is een Community of Practice en verbindt partijen. Juist in een CoP kan NIBE haar bijdrage volop leveren en anderen inspireren, ondersteunen en samen mooie dingen bereiken.