Sloopcheck

Partner in Utrecht
Hermen van de Minkelis - oprichter

Sloopcheck slaat een brug tussen bouw en sloop. Een toekomst waarin vooral circulair gebouwd wordt, is namelijk alleen mogelijk als bouwers en beheerders snappen wat er allemaal komt kijken bij het hergebruiken van bouwproducten. Veel slopers zijn expert op dit gebied. Via een netwerk van tientallen slopers maakt Sloopcheck deze expertise beschikbaar voor functionele toepassingen in het ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwen.

Onder anderen brengt Sloopcheck bij tenders en bouwteams in kaart wat de restwaarde en herbruikbaarheid is van materiaalstromen uit een ontwerp en de redenen hiervoor zijn. Voor een doorlopend onderzoek wordt hierover elke twee maanden een column geplaatst op de website van Cirkelstad. Zie de link hieronder. Op het snijvlak van bouw en sloop biedt Sloopcheck nog een aantal andere diensten aan voor bouwers, beheerders en slopers. Hierover leest u meer op onze website.

Als u meer wilt leren over herbruikbaarheid en restwaarde volgens slopers (en het effect op circulariteit) kunt u bij ons terecht voor een ‘slooples’ waarin we vrijblijvend kennis delen en meedenken over uw circulaire kansen.