Vitaal Architectuur

Partner in Haarlem Kennemerland
Gabriela Dalhoeven Telleria - Eigenaar en Architect / Stedenbouwkundige Ontwerper

Vitaal Architectuur is gespecialiseerd in Biophilic Circulair Eco-Design Studio, waar circulair bouwen en de Natuur de inspiratiebron is voor ons ontwerp. Hiervoor passen we het concept van Biophilic Design “liefde voor het leven” toe. Dat is de diepe verbinding tussen de natuur, mens, plaats, klimaat en cultuur. Waarmee gezonde biobased materialen en natuurlijke elementen positieve impact hebben op onze geest en gezondheid.

Mijn ambitie is om een ontwerpintegratie te creëren met een perfecte harmonie tussen natuur, mens, gebouw en omgeving. Het empoweren van individuen en gemeenschappen door middel van een demontabel en circulair nieuwe architectuur, zodat het proces van bouwen is bereikt met NBS Natural Basic-Solutions, Regeneratieve Design en volgens de wetten van de natuur Fibonaccireeks en de Goude Snede.

In ons werk als gecertificeerd Cradle to Cradle (C2C) architect passen we de principes van C2C “Afval is voedsel”en Biomimicry toe als belangrijk onderdeel van onze ontwerp. Dit laatste is de biologische strategie en functie die is geëvolueerd na 3,8 miljard jaar evolutie en nu het antwoord is op alle onze uitdagingen. Het is de efficiënte, innovatieve en duurzame manier om energie en materialen te gebruiken zoals de natuur dat doet.

Omdat de natuur ons leert dat alles op onze planeet zich ontwikkelde dankzij een symbiose, zonder competitie, eerder met samenwerking als een enkel organisme dat zichzelf aanvult in verschil. Hier is het succes om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan en Cirkelstad voldoet aan de eisen om als één bio-organisme te gaan werken en ik wil graag hier bij aangesloten zijn.