Subsidie voor het onderzoeken van jouw geniale idee

In ons dagelijks leven lopen we steeds tegen duurzaamheid gerelateerde vraagstukken aan. We zien dat steeds meer producten circulair worden ontwikkeld. Toch blijft het lastig om tandpasta te hergebruiken en is er nog altijd geen methode om glasvezelkabels te recyclen. Of wel?

Ondernemers zitten vaak vol met goede, innovatieve ideeën die bij kunnen dragen aan het verduurzamen van de economie. Bij het uitwerken van deze ideeën loop je als ondernemer soms het risico dat je product niet rendabel is. Dat je kostbare uren investeert en dit niet het gewenste resultaat oplevert. Of dat er al een patent blijk te rusten op jouw innovatieve oplossing. Om jouw idee toch leven in te blazen, zijn er diverse haalbaarheidssubsidies beschikbaar. Deze subsidies zijn in het leven geroepen om ondernemers te steunen bij patent, materiaal of markt- onderzoeken.

Subsidie

Als jij een ondernemer bent die overloopt van de ideeën, vindingrijk en buiten de box denkt, dan loont het zeker om eens contact met ons op te nemen. Het zou zomaar kunnen dat jij tot € 20.000 ,- aan subsidie kan ontvangen voor de uren die jij besteed aan het haalbaarheidsonderzoek van jouw geniale idee. Met name oplossingen die bijdragen aan de circulaire transitie, gasloze woningen of meer biodiversiteit maken veel kans op deze subsidie. Wanneer uit het onderzoek blijkt dat het idee zomaar handen en voeten zou kunnen krijgen, is er direct weer een subsidie om door te gaan met jouw project.

Bij Venntiv proberen wij aan iedere projectfase een subsidie te koppelen. Zo krijg jij meer financiële zekerheid en komt de stap om jouw idee te verwezenlijken, een stuk dichterbij. Wil je meer weten over haalbaarheidssubsidies? Of wil je gewoon een keertje sparren over subsidie mogelijkheden voor jouw project? Neem dan contact op met Luc de Wit op 06 233 732 70 of mail naar .

Venntiv is een op duurzaamheid gespecialiseerd subsidieadviesbureau en zal op deze plek regelmatig informatie delen over interessante subsidiemogelijkheden rondom de circulaire economie. Heb je een ambitie of een projectidee en wil je eens sparren over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. Ga naar www.venntiv.com voor meer informatie.

< Brainstorm Specificatie voor duurzame circulaire scholen | Duurzame verf voor gemeentelijk vastgoed >