Vacature: directeur/bestuurder   

Als coöperatie werken we samen met partners, vrienden en kennispartijen toe naar Het Nieuwe Normaal: een nieuwe, gedragen nationale standaard met ambitieuze, maar haalbare prestaties op circulair bouwen. We inspireren, activeren en helpen elkaar implementeren, elke dag weer.

Nu staan we aan de vooravond van het volgende hoofdstuk. Alles wat is bedacht, ontwikkeld en getoetst zal in de komende periode schaal gaan krijgen. Met het nieuwe Collegeprogramma willen we werk maken van deze schaalsprong en onze kennis en kunde breed in de sector geborgd krijgen.

Voor deze volgende fase zijn wij op zoek naar een nieuwe directeur/bestuurder

Over de rol
Je bent het boegbeeld van ons nieuwe Collegeprogramma 2024-2026: Bouwen binnen planetaire grenzen voor iedereen. Aan de ene kant zorg je voor een stevige verankering van circulair bouwen bij de rijksoverheid. Aan de andere kant neemt je het initiatief voor het opstarten en operationeel maken van programma’s, community’s en partnerships. Je ziet toe op de uitvoering ervan, waarbij je leunt op een stevige strategische visie. Je staat het liefst met de poten in de klei en bent in de executie sterk en betrokken. Daarnaast geef je actief sturing aan ons groeiende kernteam van nu 8 personen. Een goed netwerk binnen de bouw en (rijks)overheid helpt vanzelfsprekend.

Om succesvol te zijn in deze functie, denken we aan de volgende capaciteiten:

 • Agenderend
  Lukt het jou om op de (nationale) beleidsagenda’s te komen en blijvend aandacht te vragen voor circulair bouwen?
 • Programmerend
  Kan je circulair bouwen verbinden aan nationale programma’s die lopen of opgesteld worden?
 • Professionaliserend
  We zien een groei van het kernteam voor ons. Ben jij in staat er een nog groter team van te maken?

We verlangen nogal wat van iedereen in de transitie naar circulair bouwen, dus het is belangrijk om als nieuwe directeur/bestuurder ook zelf het dna uit te dragen:

 • Verbindend
  Als eindverantwoordelijke van een coöperatie is het maken van verbinding essentieel.

 • Executiekracht
  Met een relatief kleine vereniging grote stappen zetten vraagt om executiekracht.

 • Lerend
  Iedereen is lerende in de transitie – die houding vragen we ook van onszelf.

Praktische informatie
In deze rol draag je 20 uur per week je directie/bestuurders-pet. Misschien heb je zelf de andere uren van de week al ingevuld. Zo niet, is er alle ruimte om actief mee te draaien op de lopende programma’s. Heb je zelf een net andere invulling in gedachten? Dan horen we dat natuurlijk ook graag.

Standplaats
We komen op woensdag in Utrecht samen met het kernteam.

Sluitingsdatum vacature
31 oktober 2023

Raakvlakken? Laat van je horen
Bij interesse, stuur je je cv en motivatiebrief naar Rutger Sypkens, voorzitter Raad van Toezicht (). Het proces houden we simpel: een gesprek met de Raad van Toezicht en een kennismaking met het kernteam. En dan kunnen we hopelijk aan de slag.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten.

< Van Wijnen bouwt aan de toekomst met tarwe | Zero Waste Week Apeldoorn 2023 – Kleine stapjes, grote impact! >