Vijfde editie van cursus Kruislaaghout komt eraan!

De cursus Kruislaaghout blijft cursisten trekken, en ontvangt ook steeds meer waardering.

Aan de vierde editie van afgelopen maart/april hebben de deelnemers een uitzonderlijk hoge 8,5 toegekend. De vijfde cursusgang in september/oktober zit al voor twee derde vol.

De huidige realiteit is dat houtbouw een fors bruggenhoofd in het Nederlandse bouwlandschap heeft geslagen. De laatste jaren is een leger van 37 bedrijven ontstaan die in kruislaaghout bouwen (al of niet met gelamineerd hout en hsb-elementen). Er zijn plannen geformuleerd of in uitvoering voor circa 40 houthoogbouwprojecten. De woning- en appartementenbouw heeft inmiddels momentum. En de honger naar houtbouwkennis, ten slotte, is niet te stillen.

Cursus voor de hele bouw 

De 4-daagse cursus Kruislaaghout, georganiseerd door de houtexperts Evan Buytendijk (directeur Ingenieursbureau Evan Buytendijk; www.evanbuytendijk.nl) en Hans de Groot (directeur Taalkwadratuur; www.taalkwadratuur.nl) is gericht op de hele bouw. Deelnemers zijn: architecten, constructeurs, adviseurs, projectontwikkelaars, aannemers, woningbouwverenigingen, bouwbedrijven e.d.

Onderwerpen 

De cursus kent een tweeledige opzet: twee theorie- en twee praktijkdagen. Docenten/gidsen zijn houtconstructeurs, adviseurs en architecten. Onderwerpen zijn:

* Geschiedenis houtbouw en houtproducten

* Construeren met hout (incl. brand, geluid, detaillering)

* Verbindingstechnieken

* Hout en milieu

* Verschillende bouwsystemen

* Projecten.

Praktijkdagen heel populair 

Bijzonder populair zijn de praktijkdagen, omdat hout en houtbouw ineens tastbaar en levend worden. Op cursusdag 2 wordt de KLH-fabriek van Derix in Westerkappeln, Duitsland bezocht. Op dag 4 zijn er excursies langs de Amsterdamse projecten Top-Up, Stories, Mooijburg, Circl en HAUT.

Informatie 

De vijfde cursus Kruislaaghout vindt plaats op 22, 29 september, 6, 13 oktober 2022. De theoriedagen zijn in houthoogbouwproject Hotel Jakarta, Javakade 766, 1019 SH Amsterdam. Het is uitstekend per ov bereikbaar. Architecten en constructeurs kunnen punten behalen bij de BNA c.q. het Constructeursregister. Cursuskosten: € 1.545,-, excl. btw. Zie het volledige programma en het inschrijfformulier op www.cursusklh.nl.

< Samen werken aan een circulair Leiden | Kijkje in de keuken: Circulair Waterschap Vallei en Veluwe >