Breng je duurzame ambities in beweging tijdens de Week van de Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie is een landelijke campagneweek. In de eerste week van februari 2021 organiseert Circl samen met partners verschillende evenementen over de circulaire economie. Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, komen voorlopers met elkaar in contact en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Zo kunnen ondernemers en professionals zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. 

Circl is hoofdkwartier  

We willen de transitie naar een nieuwe, circulaire economie versnellen. Wat ervoor nodig is om deze beweging op gang te brengen? Dat het circulaire gedachtengoed door zo veel mogelijk mensen wordt omarmd. Daarom is iedereen die iets met duurzaamheid of circulariteit wil doen bij ons van harte welkom. Zowel tijdens de Week van de Circulaire Economie, als de rest van het jaar.  

Het programma bij Circl 

Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat de agenda van Circl volledig in het teken van circulariteit. We beginnen met een stapje terug: eerst bekijken we het grotere plaatje en gedurende de week zoomen we steeds verder in. Op dinsdag bestuderen we hoe de wereld er nu voor staat, wat we moeten doen om een leefbare toekomst veilig te stellen en welke rol circulariteit daarin speelt. Woensdag kijken we welke systeemveranderingen nodig zijn om deze toekomst te realiseren. We focussen daarbij op de twee grootste systemen: het politieke en het financiële systeem. Donderdag draait alles om ondernemen in de circulaire economie. Van een sterke propositie ontwikkelen voor je klanten tot je productieketen verduurzamen en positieve impact inzichtelijk maken: alles komt aan bod. Op vrijdag staat de professional in de circulaire economie centraal. Want als de economie verandert, dan verandert het werkveld ook. Op deze slotdag leer je welke kennis je als professional nodig hebt en welke vaardigheden je moet bijspijkeren om mee te gaan.  

Wil jij je duurzame ambities aan het rollen brengen? Schrijf je in voor de Week van de Circulaire Economie bij Circl! 

Een grote bank in onze achtertuin 

Circl is het circulaire paviljoen van ABN AMRO. De bank wil de transitie naar duurzaamheid versnellen. Daarom pakt ze in de circulaire economie een pioniersrol. ABN AMRO investeert in circulaire initiatieven, deelt haar expertise op het gebied van circulariteit en steunt ondernemingen die circulair willen worden. Circl is de plek waar deze ambities tastbaar worden. Bedrijven kunnen bij ons aan de slag met het verduurzamen van hun businessmodel. Daarbij hebben ze toegang tot de kennis van de bank op het gebied van financiering en wet- en regelgeving. En ze kunnen leren van de lessen die de bank zelf heeft opgedaan met het bouwen en exploiteren van Circl. Bekijk hier meer over de duurzame strategie van ABN AMRO.  

< Cirkelstad Zwolle: volop circulaire kansen in groeistad Zwolle | Webinar over gedragsverandering voor een duurzame leefomgeving >