De weg naar circulariteit met Chainable keukens

Chainable biedt circulaire woonoplossingen aan voor woningcorporaties en institutionele beleggers; en brengen sinds juni 2020 een circulaire keuken op de markt middels het Kitchen-as-a-Service (K-a-a-S) model. Chainable brengt circulariteit en ontzorging voor een vast bedrag per periode. Chainable keukens zijn circulaire, modulaire en demontabele keukens, waarbij een langere levensduur wordt gegarandeerd. Door de constructie gebruiken we minder plaatmateriaal en passen we alleen maar energiezuinige apparaten  toe voor een duurzame en circulaire toekomst. 

De standaard corporatiekeuken van Chainable 

Demontabele keuken 

Een Chainable keuken bestaat uit een klikbaar en modulair frame dat geen vaste verankering nodig heeft. Dit frame geeft stabiliteit aan de keuken aangezien de keuken geen kastjes meer bevatten. De achterwand en de hangkasten van de keuken zitten ook direct op het frame bevestigd, waardoor deze niet aan de muur bevestigd hoeft te worden. In het frame wordt gebruik gemaakt van een kliksysteem voor de lades en kasten, waardoor tijdens het demonteren niets gesloopt hoeft te worden. Alle onderdelen van een Chainable keuken kunnen makkelijk worden hergebruikt, doordat het niet gesloopt wordt bij demontage. 

Een langere levensduur 

Het frame van de Chainable keuken is van staal. In eerste instantie lijkt dit een materiaal met een hoge CO2-afdruk, maar door de stevigheid en de lange levensduur van staal garandeert Chainable dat dit meerdere levenscycli van 20 jaar kan worden ingezet. Het blad van de keuken is van graniet, waardoor ook deze na een polijstbeurt, opnieuw ingezet kan worden en een lange levensduur gegarandeerd is. Alle materialen die in de keuken zijn gebruikt worden hergebruikt of opnieuw ingezet.  

Door de nauwe samenwerking met onze key-partners kunnen we de circulariteit van onze keuken garanderen. Aan het einde van de levensduur van de materialen gaan de materialen en componenten terug naar de ketenpartners (toeleveranciers), voor verwerking in de hoogst mogelijke waarde. Je kan hierbij denken aan het plaatmateriaal maar ook aan de apparaten. 

Minder plaatmateriaal 

In de Chainable keukens wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van reststromen, zo is het plaatmateriaal gemaakt van 90% (post-consumer) sloophout. In totaal wordt er in een Chainable keuken 40% minder plaatmateriaal gebruikt in vergelijking tot de traditionele keuken. Zodra het technisch haalbaar is zullen we overstappen naar een circulair bio-based plaatmateriaal. 

Energiezuinige apparaten 

Chainable zorgt er gedurende de levensduur van de keuken voor dat deze is voorzien van  energiezuinige apparaten. Zeker gezien het feit dat er in gebruik ook veel milieuwinst te behalen valt. Om dit te bewerkstelligen worden de apparaten minimaal één keer per levenscyclus van 20 jaar vervangen. Op deze manier heeft de eindgebruiker altijd de meest energiezuinige en kwalitatief hoogwaardige apparaten. 

Ecodorp Boekel 

In november zal Chainable het eerste project gaan plaatsen bij Ecodorp Boekel. Het doel van Ecodorp Boekel is om zowel sociaal, economisch als ecologisch duurzaam te zijn. Het bestaat uit 36 klimaatadaptieve en -positieve woningen. Op deze manier kunnen de bewoners van Ecodorp Boekel zich grotendeels zelf voorzien in hun behoeften van energie, water en voedsel. 

Heeft u interessante contacten in de sector, een mogelijk interessant product en/of materiaal voor ons, laat het ons dan weten! We zijn altijd op zoek naar interessante (pilot)projecten binnen de zakelijk markt om onze verder te profileren, als u daar interessante projecten voor weet horen we dat uiteraard ook graag!  

De demo-wand van Chainable in de expositieruimte in Gilze. 

Wilt u meer weten over Chainable? Kijk op www.chainable.nl of contacteer Simon Rombouts op  of . U bent tevens van harte welkom om ons demomodel in Gilze te zien als u in de buurt bent.  

< Circulaire binnenwandafwerking door losmaakbare lijm | De nieuwe Vondeltuin: nieuwbouw met veel circulaire materialen >