Eerste 100% circulaire polyurethaan gietvloer in Nederland is een feit!

Bureau Bos (architecten + ingenieurs + adviseurs) uit Baarn met een specialisme in (circulaire) scholen opent eind 2021 na 56 jaar haar tweede vestiging in door haar volledig gerenoveerde oude melkfabriek aan de Sint Nikolaasweg 5 te Bunschoten- Spakenburg.

Directeur Jeroen Sloof heeft in 2020 de ambitie uitgesproken om van dit prachtige oude gebouw ook een circulair gebouw te maken en heeft zeer bewust gekozen voor een 100% circulaire polyurethaan gietvloer welke losmaakbaar is gemaakt met de CircuGlue Medium (Lijmprimer). Dit product, gemaakt uit een 100% gerecycled bindmiddel, zorgt ervoor dat de gietvloer stevig vastzit maar ook op elk gewenst moment losmaakbaar is. Hierdoor kan de gietvloer eenvoudig gerecycled worden tot een nieuwe polyurethaan gietvloer. Daarnaast blijft de ondergrond volledig intact, hoeft niet gerepareerd te worden en kan indien nodig snel worden voorzien van een nieuwe afwerking naar keuze.

De applicateur welke de bijna 600m2 circulaire gietvloer heeft aangebracht is zeer tevreden over de eenvoudige applicatie en werking van dit systeem. Zij zijn niet over één nacht ijs gegaan alvorens dit systeem aan te brengen en hebben het systeem vooraf uitgebreid getest, zowel in eigen lab als op locatie met een externe professionele partij. En zijn tot de conclusie gekomen dat dit systeem toekomstbestendig is. Door het toepassen van de CircuGlue Medium (Lijmprimer) onder de polyurethaan gietvloer van derden (systeem CircuFloor) heeft de opdrachtgever een 100% circulaire gietvloer gekregen.

Walter de Groot van CircuWall heeft de CircuGlue range van losmaakbare lijmen laten ontwikkelen, uitgebreid getest en is dit ook voor diverse andere toepassingen en materialen (glasweefselbehang, Seawood plaatmaterialen, tapijttegels en meubelvullingen) aan het introduceren op de Europese markt. 

Zowel Bureau Bos als CircuWall zijn klaar voor de toekomst om vele circulaire gietvloeren te adviseren en leveren om op deze wijze hun steentje bij te dragen aan de circulaire economie. Hierbij wordt er naast een zeer grote materiaalbesparing ook een aanzienlijke besparing van de CO2-uitstoot (ongeveer 35%) behaald.

Contact

CircuWall B.V.

Walter de Groot

www.circuwall.nl

tel. 0653 380491

< Circulair BZK in zicht 2022 – Over eyeopeners: het meest groene gebouw wordt niet gebouwd | Cirkelstad Groningen werkt aan een nieuw programma! >