Even kennismaken: drie nieuwe talenten in het kernteam

Coöperatie Cirkelstad is natuurlijk altijd in beweging. In de afgelopen maanden hebben zich maar liefst drie nieuwe collega’s bij het kernteam gevoegd. Ze stellen zich graag aan je voor: 

Jessica Broeders

Mijn naam is Jessica Broeders, en op dit moment de jongste aanwinst met 24 jaar. Ik ben wel het oudste nieuwe gezicht in deze editie van het Stadsblad, ik ben namelijk al werkzaam voor Cirkelstad sinds januari dit jaar. Beter laat dan nooit toch? 😉   

Thuis ploffen er twee leuke huisgenootjes na een drukke werkdag op de bank om de vierde bewoner en enige bron van testosteron (de kater) wat aandacht te geven. Inmiddels woon ik al zo’n 6 jaar in Rotterdam, nadat ik het Brabantse land ben uitgevlogen. Af en toe wielren ik nog eens terug, maak ik analoge foto’s of vind je me verzonken in een ander creatief project.  

Geen achtergrond in de circulaire bouw (master in Media and Business), maar wel altijd een gezonde dosis duurzaamheid/circulariteit gevonden d.m.v. bestuursjaren. Onder meer bij Centre for Sustainability, en wat bleek: een projectje van onze eigen Gertjan de Werk.  

Mezelf in het diepe gooien doe ik graag en dus ben ik nu bezig met het herinrichten van de Cirkelstad Academie, om te zorgen dat deze toegankelijker, relevanter en gebruiksvriendelijker wordt. Er kan al onwijs veel, meer dan iedereen van elkaar weet, dus hoe leuk om deze praktijkvoorbeelden, tools en inzichten een platform te geven in deze transitie. Wil je iets weten over onderwerp x, dan trek je in de Cirkelstad Academie snel de juiste cursus la open, dat is waar we heen willen! Waar ik verder nog meer energie van krijg? Dat ik onze nieuwe Cirkelstad Jong community mag trekken en al 27 jonge gezichten zich bij ons hebben aangesloten om samen tegen de schenen van de ‘grijze garde’ te schoppen. 

Nadine Verhoeven

Ik ben Nadine Verhoeven, 33 jaar. Ik woon nu zo’n drie kwart jaar in Utrecht, daarvoor heb ik 15 jaar lang in Amsterdam gewoond. Het is even wennen, maar ik woon op een hele fijne plek, én samen met mijn partner Chris en kat Iep. Buiten mijn werkplek vind je me buiten, hardlopend of op de fiets.  

Tot voor kort werkte ik bij Technische Unie en hield ik me graag bezig met onderwerpen als verduurzamen en circulariteit. Maar bij een technische groothandel zijn er natuurlijk ook talloze andere zaken waar je je mee bezig moet houden. Toen ik dus een vacature langs zag komen van een duobaan voor Cirkelstad en C-creators was ik erg enthousiast: ik wil niets liever dan 100% van mijn tijd besteden aan het bijdragen aan een betere wereld. Bij Cirkelstad zal ik me bemoeien met alle marketing en communicatie. Dat is bijvoorbeeld het maken en versturen van een Stadsblad, maar natuurlijk ook het bijhouden van de social media kanalen en het creëren en bewaken van een contentstrategie. Ik weet hoe belangrijk het is om verhalen te vertellen waar mensen zich in kunnen herkennen zodat ze geïnspireerd en geactiveerd mee gaan naar een circulaire economie. Ik heb heel veel zin om die impact te creëren!

Thirza Monster

Ik ben Thirza Monster, alweer 38 jaar oud (of jong…), woon samen met mijn vriend Oscar in het prachtige Dordrecht waar ik graag samen mee wandel in de natuur of mee dans op harde gitaren muziek. En heb als ondernemer een bedrijf om trots op te zijn: start met 8!  

Ik ben al even betrokken bij Cirkelstad. Het eerste lijntje met Rutger Büch is jaren terug geweest toen ik een boek produceerde over de circulaire economie. Toen ik vervolgens een bedrijf startte op dat vlak, werd opnieuw de verbinding gelegd met Cirkelstad om in regio Dordrecht een Cirkelstad te gaan bouwen als spinner. De rol van spinner voer ik nog steeds met veel plezier uit. Maar inmiddels is mijn rol gegroeid binnen Cirkelstad: ik coördineer de programmering van de Communities of Practices voor alle steden in Zuid-Holland, ben spinner leernetwerk provincies en sinds 1 juli van dit jaar tot het kernteam toegetreden om spinners te ondersteunen, nieuwe Cirkelsteden aan te jagen en evenementen te organiseren. Verschillende petten, maar dat maakt het zeer dynamisch! Ik probeer dan ook zoveel mogelijk verbinding te leggen tussen zowel stedelijk, regionaal als landelijk (en wie weet ooit internationaal!), zodat we een nog sterkere beweging worden en kantelen naar een toekomstbestendige bouweconomie. Het geeft mij dan ook enorm veel energie om onderdeel te zijn van Cirkelstad – in de verbinding met circulair én inclusief – en toe te werken naar nog meer slagkracht.  

Want net zoals een roedel wolven de stroom van een rivier kan beïnvloeden, zo ben ik er ook van overtuigd dat een groep mensen een enorme, blijvende impact kan realiseren! 

Contact

Je merkt het: deze drie talenten hebben al een vliegende start bij Cirkelstad gemaakt. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen voor Jessica, Nadine of Thirza? Neem dan vooral contact met ze op! 

Jessica Broeders

Kennisdeling & Cirkelstad Academie | Trekker Cirkelstad Jong

Nadine Verhoeven

Marketing en Communicatie

Thirza Monster

Spinner Cirkelstad Drechtsteden, Cirkelstad Den Haag,
Cirkelstad Groene Hart, Cirkelstad Rotterdam, Cirkelstad Regio 071, Cirkelstad Overheden


06 2844 6512

< Slimme circulaire oplossingen bij Cirkelstad Groningen | Upcycling, logistiek en kennisontwikkeling verenigd in één hub >