Slimme circulaire oplossingen bij Cirkelstad Groningen

Circulaire economie start bij het sluiten van de keten. Simpel toch? Iedereen zijn eigen rommel terug en klaar is Kees. Toch kunnen we niet terug in de tijd waarin de economie door de schaarste al circulair was, overigens vinden archeologen nu vooral het “afval” van onze voorouders.  

Product innovaties 

De crux van het aanjagen van de circulaire economie zit vooral in combineren van verschillende uitdagingen in één product of dienst.   

De groene muur van Save Lodge  

Partner van Cirkelstad Groningen Save Lodge heeft een pilot product ontworpen die ingrijpt op het hoogwaardig gebruiken van afval plastic, het afkoelen van de stad en het bevorderen van de biodiversiteit. De schoonheid zit hem in de eenvoud van deze verticale stadstuin.  

Zoals zij zelf zeggen combineren zij Groen-Grijs-Blauw met elkaar.  

Gedeputeerde Nienke Homan vlogt op de onthulling van de Groene Muur van Save Lodge. 

Lees meer over de groene en klimaatslimme muur

Energie opwekkende verf van MIS7 

MIS7 ontwikkelt oplossingen voor een duurzamere wereld. Een van de producten die wordt ontwikkeld is een coating waarmee elektriciteit wordt opgewekt. Waar je normaal een coating toepast om je gebouw of schip te beschermen krijgt deze nu een extra functie: het opwekken van energie. Deze innovatie kan baanbrekend zijn in de bouw en scheepsbouw.  

Meld je aan!  

Wil je meer weten over (lokale) ondernemers met slimme oplossingen waarmee je twee vliegen in 1 klap slaat? Meld je dan aan voor de Cirkelstad innovatie pitches op 14 oktober 2021 van 13.00 tot 16.00. Tijdens ons ‘rondje Grunn’ stellen we je graag voor aan slimme ondernemers. Meld je snel aan

Marleen van der Ziel

Spinner in Groningen

06 1267 73 52

< Wie bouwt er een circulaire villa in Amersfoort? | Even kennismaken: drie nieuwe talenten in het kernteam >