Bezoek het Living LAB 040 tijdens de DDW’22

Dit jaar opent het Living LAB 040 haar Expo-terrein tijdens de Dutch Design Week (DDW) voor zakelijk publiek. Dit gebeurd tijdens de verschillende events die worden georganiseerd op dinsdag 25 en woensdag 26 oktober. Ben jij niet alleen benieuwd naar waar in het LAB allemaal aan wordt gewerkt, maar wil je meedenken of heb je een goed idee voor de compacte stad van morgen? Meldt je dan aan voor een van de bijeenkomsten!

Living LAB 040

Het Living LAB 040 is een proeftuin in Eindhoven voor de ontwikkeling van vernieuwende woon- en leefconcepten voor de compacte stad van morgen. Een plek waar innovaties tot bloei kunnen komen die een positieve bijdrage hebben op één of alle pijlers waar het Living LAB aan werkt, dit zijn:

  1. Welzijn | Het welzijn van de inwoners staat ten alle tijden voorop
  2. verantwoording nemen | We gaan bewust om met alles wat de aarde biedt en nemen onze verantwoording
  3. Wendbaar | Steden die in kunnen spelen op veranderende behoefte vanuit de inwoners
  4. Ruimtelijk aantrekkelijk | Aantrekkelijke steden zijn leefbare steden
  5. Efficiënt georganiseerd | Zodat verspilling wordt voorkomen

Door te werken aan deze innovatiepijlers die zijn geformuleerd vanuit een waardevolle stad, vinden we antwoorden op de grote (maatschappelijke) vraagstukken waar we voor staan. Denk aan de energietransitie, vereenzaming, druk op de woningmarkt, het zorgsysteem, etc. Samen met bedrijven, kennisinstellingen, de gemeente en burgers werken we hier samen aan disruptieve oplossingen en voeren experimenten uit, om de noodzakelijke innovaties buiten te LAB succesvol tot opschaling te kunnen brengen.

Diverse bijeenkomsten CurioCity for Future Living ‘22

Tijdens de DDW worden diverse bijeenkomsten georganiseerd waarbij wij onze eerste lessons learned delen, debat met elkaar willen voeren en verbinding aan willen gaan met andere pioniers. Dit jaar staat de innovatiepijler ‘Veranwoording nemen’ hierbij centraal. Meldt je aan voor:

Living LAB 040 Café – 25 oktober

Tijdens het Café wordt je geïnspireerd en gaan we met elkaar het gesprek aan. We laten zien wat we al hebben bereikt, maar ook wat nog niet is gelukt. We verzorgen een rondleiding over het terrein en onthullen de experimenten en nieuwe woonconcepten die na de eerste woningen volgen. Voor aanmelden en meer informatie zie de website van de DDW: https://ddw.nl/nl/programma/8879/living-lab-040-cafe-curiocity-for-future-living

Kennismakingssessies – 26 oktober

Voor iedereen die concreet mee wil experimenteren en pionieren én voor iedereen die een plek zoekt om te innoveren, organiseren we op 26 oktober kennismakingssessies. Deze sessies staan in het teken van concrete oplossingen en verbinding, vinden van cross-over en het nemen van actie. Voor de tijdstippen, aanmelden en meer informatie zie de website van de DDW:  https://ddw.nl/nl/programma/7931/experience-event-curiocity-by-living-lab-040

We kijken ernaar uit jou op een van de bijeenkomsten te mogen ontmoeten!

< Duurzaam Gebouwd Congres | Collegetour 4: Masterclass circulair inkopen >