Excursie: Collectieve regio-aftrap circulair bouwen in Tricht

Waar een wil is, is een (leer)weg!
‘Als je iets wil veranderen, dan moet je dat laten zien’

Datum: 25 september 2023 van 10.00-12.00 uur
Locatie: Tricht* – Kruising Rodenburgstraat – Laan van Crayestein
Aanmelden? Naar het registratieformulier
Contactpersoon: Wytze Kuijper ()


Sloop nieuwbouw van 19 sociale woningen voor KleurrijkWonen
Met de focus op:

  • maximale CO2 reductie
  • maximaal circulair slopen
  • versterken biodiversiteit
  • klimaatadaptatie

Het kan niet uit roept een bouwer, ik ben het aan het doen zegt een ontwikkelaar. Ik heb ambitie zegt een opdrachtgever. Groter kan het contrast soms niet zijn aan menig gesprekstafel!

Willen, kunnen en mogen samenbrengen
De magie van een opdrachtgever met ambitie en groots denken en ‘gewoon gaan doen door de eerste stap te durven zetten’ is het adagium geweest bij het samenwerkingsverband van 3 familiebedrijven “Het Groene Hek”: de KlokGroep (aannemer), Hooijer Renkum (sloper) en Emergo (innovatieve bouwpartner). 

Laar zien wat al kan om lerend te begrijpen hoe jij het ook kan gaan doen
Enthousiasme en tomeloze drive gaan het verschil maken en daarom deze regio-aftrap in Tricht. Samen grip krijgen en inhoud geven aan de (ver)bouwopgave in de regio door elkaar aan te moedigen en ervaringen door te geven en zo een bijdrage te leveren aan het realiseren van een wereld zonder afval en een klimaatbestendige woning- en woonomgeving.

Ben jij er ook bij? Schijf je dan hier in.

Challenge de versnellers & barrières met andere professionals, kom in gesprek met alle betrokken partijen en ontdek de nieuwe routines van project Tricht. Inclusief rondleiding in de gerealiseerde woningen en op de bouwplaats waar de laatste woningen worden gerealiseerd.

Samen komen, samen wijzer, samen lerend invulling geven aan de woondeals en de verduurzaming van de bestaande gebouwde omgeving. Samen alles op alles zetten om de diversiteit aan uitdagingen te lijf te gaan, zo bieden we een (t)huis voor alle woningzoekenden in Nederland.

Alvast een klein inkijkje:

Circulair slopen in Tricht
Plaatsing van de eerste 4 woningen

Deze regiobijeenkomst wordt georganiseerd vanuit Cirkelstad voor Utrecht, U10, Regio Amersfoort, Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen en  Foodvalley Circulaire Bouw

Vragen? Neem contact op met Wytze Kuijper via .

*De naam TRICHT is afgeleid van het Latijnse woord ‘Trajectum” wat betekent: nieuwe/andere route. Hoe toepasselijk om hier in Tricht al lerend door te pakken op deze nieuw route naar toekomstbestendig bouwen binnen de Planetaire grenzen.

< Oplevering Het Nieuwe Normaal 1.0 | Hoe realiseer je adaptief vermogen van een gebouw? >