Met Cirkelstad Jong naar het NRE-terrein

Hoe werkt gebiedsontwikkeling met een collectief? Hiervoor zijn wij op 19 april te gast bij ontwerperscollectief NUL ZES op het NRE-terrein, de voormalig gasfabriek van Eindhoven. In de afgelopen 12 jaar is dit gebied bottom-up getransformeerd tot een levendige stadsbuurt waar wonen, werken, horeca en creatieve broedplaatsen samenkomen. Kijk op de website voor deze gave omgeving: https://nulzes.info/.

Wij krijgen hier een rondleiding om te horen hoe zij dit hebben aangepakt, hoe zij circulariteit hierin hebben meegenomen en om te zien wat de resultaten daarvan zijn.

Vervolgens gaan we met Philippe Rol van de Cirkelstad Community Sociaal in gesprek. Hoe zien zij het sociale domein in de bouw? Waar staan ze met de community en waar willen ze naartoe? Hoe kijken wij vanuit Cirkelstad Jong hier tegenaan? En wat zijn knelpunten waar wij zelf tegen aan lopen op dit gebied? En wat is de relatie met een circulaire bouwketen?

We sluiten uiteraard af met een borrel. Zie hieronder het volledige programma.

Programma:
14:00 uur – Inloop bij Gasfabriek 3a
14:15 uur – Rondleiding (tot 15:15 uur)
15:30 uur – Cirkelstad Sociaal en Jong
16:30 uur – Borrel
18:00 uur – Afsluiting

Bereikbaarheid
Eindhoven klinkt misschien ver weg, maar het NRE-terrein ligt op loopafstand (15 minuten lopen of 5 minuten met de ov fiets) vanaf Eindhoven Centraal. Parkeren kan op het terrein en is betaald.

< VTW bijeenkomst: Betaalbaar Bouwen: Duurzame Samenwerking | Cirkelstad Partnerdag >