Greep uit presentaties op De Nationale Werkconferentie editie 2020

We zijn nog met de laatste loodjes van de programmering bezig, maar wat is het een mooi programma geworden. In drie dagen tijd wordt je meegenomen in de Stand van Zaken Nederland op het gebied van circulair bouwen.  Voor hen die niet ieder dag langs kan komen (oh?), hebben we de dagen ingedeeld naar sectoren. Hieronder eens een greep uit de presentaties die gaan komen.

Waar? Building Holland, RAI Amsterdam

Dinsdag 24 maart infra en gebied

Benieuwd hoe Dura Vermeer is gekomen tot het leasen van een weg? Hoe Synchroon de gebiedsontwikkeling Merwedekanaalzone stap voor stap circulair ontwikkelt? Schagen vertelt over hun circulaire fietspad en Beelen Next neemt je mee in hun circulaire hub. Met CB23 worden de laatste leidraden gepresenteerd: Materialenpaspoort en Meten van circulariteit. Aan het einde van de dag blikt Jacqueline Cramer terug op de dag. Hoe verloopt het met de CE-transitie in Nederland en wat hebben we nu nodig?

Woensdag 25 maart Vastgoed

Te gek dat Floris Alkemade, de Rijksbouwmeester van Nederland, de dag komt aftrappen en geeft zijn prikkelende visie ‘Panorama Nederland’ weer. Bernard Wientjes, Hans Scherpenzeel en Guido Braam gaan in debat over de rauwe praktijk van de CE-transitie in Nederland. Tal van prijswinnende praktijkvoorbeelden zullen passeren waar het nieuwe hoofdkantoor van de Triodos er 1 van is. Voor het eerst presenteren we de FuckUp-talks… is het alleen maar pracht en praal bij de koplopers, of mogen we het ook hebben over onze blauwe plekken?

Donderdag 26 maart op Interieur en Facility Management

Het voorprogramma op de donderdag staat in het tekenen van het ondertekenen van het manifest Circular Schools. Wie wil mee werken om van 8 naar 800 circulaire scholen te komen? Daarna volgt het debat tussen de voorzitters van CREME, FMN, SWP en Andy van de Dobbelsteen met Thomas Bögl, wat is ‘the next step’ in de circulaire bouw? Op elke dag organiseren we de community of innovation. 5 innovatoren mogen hun product of dienst pitchen ten opzichte van 3 opdrachtgevers. Wordt je gekozen, dan zal de opdrachtgever een jaar lang jou meehelpen om toegepast te worden. 

Kijk hier voor de laatste update van het programma: https://www.cirkelstad.nl/programma-dnwc-2020/

< Column: Circulair BZK inzicht – Over Kennis en Inspiratie | Update Metropoolregio Amsterdam >