Groen en digitaal de zomer tegemoet, zonder ‘dat wat niet meer genoemd mag worden’

Die mooie frisse sneeuw en het helder krakende ijs zijn inmiddels verdwenen. We zien de eerste krokussen hun kop boven de grond uitsteken. Hier en daar zelfs alweer een knal gele narcis. Het wordt lente. Het groen komt terug. En met het groen ook weer zuurstof. Die zuurstof waar we door die ellenlange lockdown allemaal zo ontzettend naar snakken. Het groen, de warmte en onze vrijheid. Het zijn de eerste voorzichtige tekenen om ‘dat wat niet meer genoemd mag worden’ eindelijk achter ons te kunnen gaan laten. Om ook een financieel moeilijke tijd af te sluiten, heeft de EU 240 miljoen euro beschikbaar gesteld om in 2021 snel te herstellen van moeilijke tijd.

REACT EU programma

Het REACT EU programma moet ervoor zorgen dat de economie van de Europese Unie, veerkrachtiger wordt. Er moet meer digitalisering gaan plaatsvinden, waardoor reisbewegingen minder noodzakelijk worden. Maar bovenal moet het groen. Groen is HET sleutelwoord voor het herstel van de economie. Van de miljarden die de EU beschikbaar heeft gemaakt, is 240 miljoen euro bestemd voor de vier Nederlandse regio’s. Het grootste deel, 90 miljoen is bestemd voor de Randstad. De verwachting is dat wanneer je dit item leest, het budget voor West Nederland al op is.

Subsidiemogelijkheden

Goed nieuws is er wel voor ondernemers die in overige drie windstreken actief zijn. Noord, Oost en Zuid krijgen via het EFRO programma namelijk ieder €50 miljoen te besteden. De regelingen openen in deze regio’s in het tweede kwartaal van 2021. Het is belangrijk om hier op tijd bij te zijn want de verwachting is dat veel ondernemers van de regeling gebruik gaan maken. Dus gaat jouw bedrijf dit jaar een grote investering doen gericht op digitalisering en groen? Óf wil je gewoon een keertje sparren over subsidiemogelijkheden? Neem dan contact op met Luc de Wit op 06 233 732 70 of mail naar .

Venntiv is een op duurzaamheid gespecialiseerd subsidieadviesbureau en zal op deze plek regelmatig informatie delen over interessante subsidiemogelijkheden rondom de circulaire economie. Heb je een ambitie of een projectidee en wil je eens sparren over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. Ga naar www.venntiv.com voor meer informatie.

< Nederland heeft nieuwe mechanismen nodig om het tekort aan financiering voor jonge circulaire ondernemingen terug te dringen | Harvest Bay als platform voor samenwerking binnen de circulaire bouw >