Eerste bijeenkomst met nieuwe community Cirkelstad Biobased

Met de leden van de nieuwe community Cirkelstad Biobased doken we vorige week in het onderzoek ‘Hoog hout haalbaar’ tijdens de eerste community bijeenkomst. LEVS architecten laat zien dat het kan en werkte mee aan het onderzoek ‘Hoog hout haalbaar’ samen met 14 andere partijen. En om het rapport werkbaar te maken ontwikkelde ze een praktische tool die je helpt de geleerde lessen toe te passen.

Jurriaan van Stigt van LEVS architect liet zien hoe de Carbon Cost Tracker werkt en hoe je hiermee inzicht krijgt in de impact van materiaalgebruik. Zowel op je budget en de CO2-uitstoot. Zo kan het soms beter zijn om hybride te bouwen in plaats van enkel houtbouw. Bovendien werd ons geleerd dat het toepassen van 8 tot 10 bouwlagen het meest kostenefficiënt is en optimaal voor de hoeveelheid CO2-uitstoot. Wanneer je hoger bouwt, moet je namelijk vanwege brandveiligheid en mogelijke trillingen aanzienlijk meer materiaal gebruiken.

Ben jij werkzaam in de bouw, bijvoorbeeld in ontwikkeling, vastgoed, overheden of corporaties? Of werk jij als aannemer of architect? Ben jij benieuwd naar welke keuzes jij kan maken? Lees dan hier het rapport.

Meer weten of meedoen?
Sluit je aan bij de Cirkelstad Community Biobased of klik hier voor meer informatie.

< Terugblik op de tweede bijeenkomst van Cirkelstad MRA | Eerste sessie Cirkelstad programma in Eindhoven >