Leidraden Platform CB23

Donderdag 4 juli heeft Platform CB23 de eerste leidraden opgeleverd. Ellen van Bueren (framework), Mantijn van Leeuwen (meten van circulariteit) en Wouter van Twillert (materialenpaspoort) hebben als voorzitters van de actieteams de leidraden gepresenteerd aan het publiek, de vraag gesteld waar kan het beter en wat zijn nou praktische tips om tot implementatie over te gaan.

Platform CB23 is opgericht door Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, NEN en de bouwcampus. Doel ervan is om toe te werken naar uniformiteit op thema’s. Nog geen normalisering, daar is het nog te vroeg voor. Maar om te versnellen is het wel handig, is het wel verstandig om daar waar kan al een gemeenschappelijke taal af te spreken. Het opleveren van een leidraad dus.

Of Cirkelstad hierbij betrokken is? Cirkelstad zit in de regieraad van CB23, heeft mede deze dag georganiseerd en de voorzitters zijn ook nog eens partners. Cirkelstad heeft het vizier op opschaling gezet en daar hoort een gemeenschappelijke taal bij. Goed te merken dat daar ook vraag naar is… de eerste dag van inschrijving kwamen al 100 aanmeldingen binnen.

Hier zijn de leidraden te downloaden en vind je compilatievideo’s van de bijeenkomst.

< Ontwerp jij mee aan ons circulaire woonproject? | Cirkelstad Apeldoorn is live! >