Cirkelstad Apeldoorn is live!

De maakindustrie en de bouw hebben elkaar in Apeldoorn opgezocht rondom het thema circulariteit. Maandagochtend 1 juli vond bij Plek, de circulaire werkplek in Apeldoorn een dubbele kick-off plaats, de circulaire estafettestok is uitgereikt aan de eerste Apeldoornse ondernemer uitgedeeld èn Cirkelstad en Heijmans ondertekenden met een partnerschap de start van Cirkelstad Apeldoorn.

Barbara Middelhoff, spinner van Cirkelstad Apeldoorn, opende met een film waarin wethouder Jeroen Joon de circulaire estafettestok overhandigt aan Bordex, een Apeldoorns bedrijf in verpakkingsmaterialen. Zij hebben een project dat als voorbeeld kan dienen voor velen. Een klein tipje van de sluier wilden Bert Hengeveld (Managing Director) en Wim Hassink (Product Marketing Manager) wel oplichten. Het gaat om een circulaire festivalbeker. Meer over hun project en aan wie zij het stokje overgeven wordt bekend zodra de volgende film online gaat. Volg www.ondernemen055.nl dus!

In persoon vertelde de wethouder aan de 45 aanwezige bouwers en ondernemers over de ambities in Apeldoorn. Over het vasthouden van onze welvaart door iets los te laten. En bouwen aan nieuwe tradities en gewoontes, circulaire dan wel te verstaan. Circulair ondernemen is de toekomst en daar is Apeldoorn zich van bewust. Daarom wordt circulair inkopen en aanbesteden het nieuwe normaal en de komende vier jaar wordt in het Europese subsidieproject Cityloops aan demonstratieprojecten gewerkt. Pionieren, partijen uit nodigen om mee te doen en samen te werken is soms nog even wennen, maar straks de normaalste zaak van de wereld. En met Cirkelstad heeft Apeldoorn nu het platform in huis gehaald om het te doen.

Chris Lorist, programmamanager CIRCLES en Rutger Büch, gemeentesecretaris voor Cirkelstad leggen hun samenwerking uit. In het oosten van Nederland hebben Cirkelstad en CIRCLES een gezamenlijke propositie voor gemeenten om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Samenwerken maakt samen sterker. En het verbinden van de maakindustrie en de bouw gaat helpen om cirkels rond te krijgen.

En nu is Apeldoorn een Cirkelstad! Heijmans is de eerste markpartij die het partnerschap aangaat. Het contract is ten overstaan van alle aanwezigen symbolische ondertekend op groeipapier, dat vervolgens door Eelke Stellingwerf en Rutger Büch letterlijk is geplant in aarde en water heeft gekregen. Barbara Middelhoff zal voor de zaadjes die bij deze bijeenkomst zijn geplant gaan zorgen. Voor een circulair Apeldoorn, een stad zonder afval en zonder uitval!

< Leidraden Platform CB23 | Akkoord op het Klimaatakkoord 2019 >