Ontwerp jij mee aan ons circulaire woonproject?

www.woonbedrijf.com/opencall

Woonbedrijf (woningbouwcorporatie) werkt aan circulaire sociale woningen op Strijp-S in Eindhoven en zoekt samenwerkingspartners. Doe je mee in onze proeftuin? Wil je een nieuw product met ons testen en monitoren? Dit is je kans!

Glaskring nodigt iedereen die op professioneel niveau ontwerpt uit om zich aan te melden. Je kunt jezelf inschrijven tot 20 september 2019. Een beoordelingscommissie maakt een selectie uit de ingediende voorstellen, die worden gerealiseerd/getest in de woningen en gepresenteerd tijdens DDW19. De woningen worden minimaal twee jaar lang gemonitord in gebruik en beheer: je krijgt directe feedback van de bewoners op je eigen product.

Uitnodiging: samenwerkingspartners gezocht

Het project vormt een inspiratiebron voor (nieuwe) circulaire initiatieven. De Glaskring Open Call richt zich op productontwikkelaars en ontwerpers die afbouw- en inbouwonderdelen van deze woningen willen ontwerpen. Denk aan keuken- en badkameronderdelen, van keukenkastjes tot een sifon, van een alternatief voor tegels tot een douchebak. We zoeken samenwerkingspartners, voor dit experiment en mogelijk ook voor langere termijn. 

Criteria

Er wordt gelet op de herkomst én de toekomst van de materialen. Maar net zo hard zal gekeken worden of het ontwerp goed te onderhouden en beheren is: als er iets kapot gaat, kunnen we het makkelijk vervangen of repareren? Of is iets heel makkelijk in gebruik voor de bewoner?

Het gaat om sociale woningbouw, dus betaalbaarheid is van groot belang. Ook is het van belang dat de ontwerpen uiteindelijk ook in grote aantallen kunnen worden geproduceerd, vanwege het grote aantal woningen dat Woonbedrijf bezit.

De twintig woningen worden niet allemaal hetzelfde. We willen leren van dit project en in deze fase verschillende ontwerpkeuzes uitproberen. Er worden dus (in principe) meerdere winnaars gekozen tot realisatie bij deze testwoningen.

Dus: Heb jij een circulaire kitvoeg ontwikkeld? Een circulaire wc-bril? Een circulair alternatief voor tegels? Keukenkastjes, scharnieren, trapleuningen of dakpannen? Schrijf in!

Speel jezelf in de kijker …

Winnende prototypes worden gerealiseerd in een of meer van de 20 circulaire woningen.

Van alle inzendingen wordt een expositie gemaakt tijdens de Dutch Design Week 2019. 

… en versterk het netwerk van circulair bouwen

We verbinden circulaire ontwikkelingen door samen te bouwen, te leren en evalueren. We versterken de netwerken van de landelijke corporatiesector, internationale ontwikkelingen en Cirkelstad.

Planning

20 sep                         Deadline inleveren 

25 sep                          Jury en besluitvorming

Vanaf 19 okt              Expo

Dec 2019-feb 2020    Assemblage in woningen

De website www.woonbedrijf.com/opencall  geeft actuele informatie over indienen, beoordeling. 

< Regio nieuws Zuid | Leidraden Platform CB23 >