Ontwikkelprogramma voor corporaties gaat bijna van start!

Woningcorporaties helpen om concrete stappen te zetten naar een circulaire praktijk bij het (ver)bouwen. Dat is het doel van het Versnellingslab Circulair Bouwen, het meerjarige leer- en ontwikkelprogramma dat Groene Huisvesters, Alba Concepts, Cirkelstad en Platform31 gezamenlijk aanbieden. 

Foto- Wonion

Het Versnellingslab is een meerjarig programma.  Je werkt samen met andere corporaties  in een besloten, veilige omgeving om kennis uit te wisselen en te experimenteren. Zo komen we in 3 stappen tot circulair bouwen:

1e jaar: verhelderen & definiëren van circulair bouwen

2e jaar: verankeren in beleid & verdiepen kennis

3e jaar: verbreden & opschalen

Voor wie?

Het Versnellingslab is voor medewerkers die op toezichthoudend, bestuurlijk of op operationeel niveau werkzaam zijn bij woningcorporaties. De drie groepen (toezicht, bestuur, operationeel) krijgen elk een eigen programma, waarvan een deel gezamenlijk. Wij nodigen corporaties dan ook uitdrukkelijk uit om medewerkers uit verschillende niveaus van de organisatie in te schrijven; dit verhoogt het rendement van het programma. Het versnelt het integreren van circulair bouwen in zowel beleid als projecten en vergemakkelijkt de interne samenwerking.

Data bijeenkomsten:

29 november 2022: Kick-off/introductie

17 januari 2023: 2e werksessie

7 februari 2023: 3e werksessie

14 maart 2023: Casusbezoek

De masterclasses 1 t/m 3 zijn digitaal (telkens van 14.00-16.30u)
Deelname is kosteloos (mogelijk gemaakt door Ministerie van BZK)

Aanmelden:

Klik hier om je via het formulier aan te melden voor dit programma. Voor het eerste jaar zijn er een beperkt aantal plaatsen, dus mogelijk moet er een selectie worden gemaakt.

Het programma wordt georganiseerd door een samenwerkend verband van: Alba Concepts, Cirkelstad, Groene Huisvesters en Platform31. Meer informatie over de organisaties en de bijeenkomsten vind je hier.

< Hergebruiken van je reststromen in de regio. Kan dat echt? Ja, dat kan! | Circulair BZK in zicht 2022 – Over samenwerking >