Ook inzicht in circulaire kansen voor uw project en zo de MPG verlagen?

Wij kunnen nog 5 woningbouwers en -ontwikkelaars blij maken met inzicht in hoe op circulaire wijze de MPG score kan worden verlaagd. Interesse? Lees dan verder… 

Repurpose onderzoekt wat het effect van bouwen met herbruikbare bouwmaterialen is op de MPG score van nieuwbouw woningbouw. Dit wordt in opdracht van de Provincie Utrecht en met steun van het Ministerie van BZK onderzocht door Repurpose, NIBE, IMIX en Cirkelstad. Dit doet men door bij 12 nieuwbouw woningbouwprojecten voor 12 remontabele en tweedehands bouwproducten maatwerk prijsvoorstellen voor te leggen. Deze kunnen worden geïmplementeerd in het project, wat dan direct al bijdraagt aan milieu-impactreductie. 

Van de 12 projecten die Repurpose gaat analyseren doen momenteel 7 nieuwbouw woningbouwprojecten mee. Dit zijn projecten van Ooms Bouw en Ontwikkeling, Portaal, Eigen Haard, Philadelphia, Woonzorg Nederland en Bo-Ex welke onder andere zijn aangedragen door DOOR architecten, AgNova architecten, Merosch en ZEEP architecten. 

Het eerste project is afgerond. Materialen, zoals bijvoorbeeld 2e hands vensterbanken (zie afbeelding) en een remontabele gevel, worden toegepast. Dit met nu al effect op een lagere milieu-impact 😊 

Ook interesse voor uw / een projectGaat het om nieuwbouw woningbouw (van losse villa’s tot rijtjeshuizen tot appartementencomplex) in de SO, VO of DO fase? Laat dit dan per mail weten aan Bas Slager (). 

< Verbinden is nog nooit zo belangrijk geweest! | Subsidie Circulaire ketenprojecten in 2021 weer open >