Partnerdag 2023: genoeg om op te kauwen #FoodforThought 

Mooie presentaties, waardevolle ontmoetingen en hét moment waarop we ons nieuwe Collegeprogramma hebben mogen presenteren. Kijk samen met ons terug op een bijzondere dag.

…Want we hebben best wat te overdenken 

We hebben een grote bouw- én klimaatopgave in Nederland. En daar moeten we mee aan de slag. Liefst samen, op een manier waarop we elkaar versterken. Waarbij we onszelf óók de vraag stellen: ‘Moeten we eigenlijk wel bouwen?’ Genoeg te overdenken, dus.

Een uitstekend thema voor deze Partnerdag. #FoodforThought  

Het verloop van een bijzondere dag (op een bijzondere plek) 

De Partnerdag vond ook dit jaar plaats op de perfecte locatie: de Mauritskazerne in Ede, dé food-ontmoetingsplek van Nederland. Deze circulair gerenoveerde locatie met een rijke historie is een absolute aanrader. 

Zoals altijd startte de Partnerdag met het ‘formele’ deel, de algemene ledenvergadering.  

Rutger Büch presenteerde de belangrijkste momenten uit 2022. Rutger Sypkens reflecteerde namens de Raad van Toezicht en gaf samen met de partners akkoord op de verantwoording. Met Jacqueline Cramer (onze burgemeester) en Dick van Veelen blikten we terug van 2006 tot nu, zo’n 17,5 jaar werken aan steden zonder afval, zonder uitval. 

Een mooi moment was de afronding van het collegeprogramma 2021-2023, waarin we toewerkten naar een kantelpunt van 15%… Die ambitie is inmiddels over vrijwel de gehele linie behaald!  

Noor Huitema (Copper8) nam ons mee in de stand van zaken van Het Nieuwe Normaal.

Tot slot presenteerden we ons nieuwe Collegeprogramma 2024-2026: Bouwen binnen planetaire grenzen voor iedereen; samen werken aan nieuwe routines.

Het Nieuwe Normaal: pitches en deelsessies 

Er was dus meer dan genoeg voeding om het met elkaar over te hebben. Onze partners gingen in verschillende deelsessies in op uiteenlopende topics – 15 sessies in totaal! Ook vonden 9 partners hun weg naar het zeepkistje, waar ze hun circulaire ideeën en verzoeken pitchten.  

Bekijk de complete terugblik op de deelsessies en pitches, aangevuld met de belangrijkste bevindingen en resultaten.  

Slotpresentatie: Lucas Simons 

Lucas Simons nam de afsluitende presentatie voor rekening. Hij vertelde ons over gedragsverandering en het versnellen én sturen van transities. Ook reflecteerde hij op het nieuwe Collegeprogramma vanuit de spelregels van systeemverandering. Ontzettend leerzame kost van een kundig expert. 

Lucas stond namelijk niet alleen aan de wieg van het welbekende keurmerk Utz Certified; ook is hij oprichter en directeur van NewForesight en SCOPEinsight. En misschien ken je hem van het boek dat hij schreef met André Nijhof, ‘Changing the Game’. 

We hebben de highlights van de presentatie van Lucas Simons voor je op een rij gezet. Voor partners en vrienden van Cirkelstad zijn de achterliggende slides beschikbaar in de Cirkelstad App.  

En, natuurlijk, onze nieuwe ereburger 

Ieder jaar benoemen we een ereburger: iemand met een bijzondere plek binnen Cirkelstad. Dit jaar is dat niemand minder dan Rutger Büch!  

Want na 17,5 jaar draagt hij het stokje over aan de nieuwe ‘gemeentesecretaris’ die Cirkelstad de volgende fase in begeleidt. Ben of ken jij die nieuwe aanvoerder? We kijken uit naar je bericht! Ontdek alles over deze bijzondere vacature.  

Het was een fijne, belangrijke, dynamische dag. Geweldig om onze partners in groten getale te zien. Maar natuurlijk is het nog veel belangrijker hoe onze partners de dag hebben ervaren. Was je er ook bij? We nodigen je van harte uit om je feedback te delen.  

Bedankt, allemaal! 

Vragen of opmerkingen? Of wil je meer weten over de onderwerpen die zijn besproken? Laat het ons weten via 

Thirza Monster

Spinner Cirkelstad Drechtsteden, Cirkelstad Den Haag,
Cirkelstad Groene Hart, Cirkelstad Rotterdam, Cirkelstad Regio 071, Cirkelstad Overheden


06 2844 6512

< Het Nieuwe Normaal gaat leven in de Achterhoek en Twente | Collegeprogramma 2024-2026: Bouwen binnen planetaire grenzen voor iedereen   >