Studio Wae maakt impact op grondstoffen winning

In 2050 zijn de grondstoffen voor de bouw opgedroogd in Europa. Wij moeten beter omgaan met de grondstoffen die wij al hebben. Vaak wordt puin ( oude bestrating en sloopmaterialen) onder het asfalt vastgelegd. Studio Wae maakt hier nu het verschil door deze reststromen als grondstoffen te gaan gebruiken voor nieuwe bestrating die oneindig te hergebruiken is een Closed Loop.De afgelopen 7 maanden hebben wij 800 ton aan reststromen verwerkt tot circulaire duurzame producten waarvan het grootste deel bestratingsoplossingen.

The Right Wae

In 2017 heeft Tynke van den Heuvel met haar producent de eerste receptuur ontwikkeld voor circulaire bestrating waarbij ze 65% gerecyclede grondstoffen gebruikte.

Tynke van den Heuvel

Michel Baars van New Horizon vond het een mooi product en stelde een samenwerking voor met zijn grondstoffen uit Urban Mining. Zo heeft Studio Wae in 2018 de gehele collectie van haar producent in 76% circulaire grondstoffen op de markt gebracht onder de naam The Right Wae collection.  Het is een complete collectie met trappen, keerwanden en meer dan 60 afmetingen en diktes. September dit jaar is het eerste circulaire perron voor ProRail opgeleverd met veel lof voor de kwaliteit en looks vanuit ProRail.

Naast de bestrating collectie is er ook een binnen flooring collectie. Deze bestaat voornamelijk uit modulaire en circulaire kleden, entreematten en kamerbrede tapijttegels. De producten bestaan voor 98% uit reststromen en worden in Utrecht geproduceerd.

De dag van openbare Ruimte

Cirkelstad heeft Studio Wae een groot podium gegeven. Naast de goed bezochte sprekerssessie was ook het gloednieuwe perron na gebouwd in een hoek van de kas. En de spectaculaire circulaire entreemat gemaakt van 100% productie afval was goed belopen tijdens de beurs. Er zijn mooie verbindingen gelegd met bedrijven die een circulaire weg zoeken maar ook met mensen die sturing zoeken in het circulair ondernemerschap. 

Let’s Create a new Wae,

Let’s go the circular Wae!

< Schagen Infra lanceert Ritspad® | Finch Buildings gaat bouwen voor Woonwaard >