Wij delen 10 jaar kennis uit de circulaire praktijk!

In 2011 is het idee achter Repurpose ontstaan tijdens de ontwikkeling van VechtclubXL. Dit bedrijfsverzamelgebouw bestaat grotendeels uit hergebruikt bouwmateriaal. De mannen achter Repurpose hebben als ‘materialenmanagers’ en ‘materiaalscouts’ bij dit project 1.500 deuren een nieuwe kans gegeven. Tijdens dit project werd ontdekt dat hergebruik goedkoper, mooier en milieuvriendelijker kan zijn. Repurpose werd in 2012 opgericht met één simpel doel: hergebruik de normaalste zaak van de (bouw)wereld maken! 

Zo begon Repurpose ooit als vreemde ‘duurzame ’eend in de bijt. Tegenwoordig is het een belangrijke partner van vele slopers, bouwers, ontwikkelaars, ontwerpers en gebouweigenaren. Onderhand hebben meer dan 50.000 bouwmaterialen een nieuwe kans gekregen in tientallen projecten. 

Maar, we zijn er nog lang niet! Er zijn nog zo veel meer projecten die circulair ontworpen en gebouwd kunnen worden. Daarom delen wij, sinds februari, 10 jaar aan kennis en ervaring op www.repurpose.nl! Want alleen samen komen we verder. Lees bijvoorbeeld over de (on)zin van materiaalpaspoorten, de kansen van een parallel Searchproces en inzicht in een divers scala aan herbruikbare bouwproducten. 

< Circulair BZK in zicht 2021: Over voor elk wat wils | Uitnodiging: woon ons digitale debat bij! >